Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Márton napi libás társasjáték – ingyenesen letölthető

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. október 30.

November 11-én Márton napján minden óvodában és iskolában a libák kerülnek a főszerepbe. Elkészült a Neteducatio ingyenesen letölthető Márton napi társasjátéka, mely több szabállyal is játszható!

  1. A játékhoz szükséges eszközök: bábuk, dobókocka, a letölthető dokumentum 2. oldala (a tábla) kinyomtatva
  2. A játék előkészületei: a letölthető dokumentumban található libák kinyomtatása, laminálása, kivágása.
  3. Szabályok

A játékot lehetséges a dokumentumban leírtak szerint játszani: 

Gyűjtsd össze Te a legtöbb libát! A START mezőről indul minden játékos, az kezd, aki a legfiatalabb, majd a tőle balra lévő, következik. Dobj a dobókockával és lépj annyit, amennyit mutat. Ha piros felkiáltójeles mezőre lépsz, még egyszer dobhatsz! Ha sötétzöld mezőre lépsz, annyi libát kapsz, ahány pöttyöt látsz a mezőn. A játék akkor ér véget, ha valaki beér a célba. De vigyázz! Az a győztes, aki a legtöbb libát gyűjti össze a játék során.

De akár egy-egy libát erősíthetünk a színes bábukra, és az győz, aki először viszi a tóba a libáját. Ez esetben a számlálás része kimarad. Illetve egyéni, saját szabályokat is bevezethetünk (a felkiáltó jelekre például bármilyen más akció is kitalálható).

 

A TÁRSAS ITT LETÖLTHETŐ. 

 

libaliba

Kellemes libázást kívánunk!


ikonOlvasószoba

Letölthető játékok minden korosztálynak – Tök

Az alábbi válogatással a pedagógus kollégák segítségére szeretnénk lenni: sok iskolában, óvodában népszerűek a tökkel kapcsolatos játékok, tevékenységek ebben az időszakban. Sőt, egyes intézményekb...

Tovább olvasom »

Időjárás táblák óvodába, iskolába

Az időjárás megfigyelése a mindennapok része már évszázadok óta, gondoljunk csak a népi megfigyelésekre, melyhez elődeink az aratástól kezdve a szüreten át a vetésig mindent éppen jókor, jó időben ...

Tovább olvasom »

Sütis párosító játék óvodásoknak, kisiskolásoknak

Asszociációs, párosító játék óvodásoknak/elsősöknek.

Tovább olvasom »