Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Letölthető játékok minden korosztálynak – Tök

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. október 24.

Az alábbi válogatással a pedagógus kollégák segítségére szeretnénk lenni: sok iskolában, óvodában népszerűek a tökkel kapcsolatos játékok, tevékenységek ebben az időszakban. Sőt, egyes intézményekben az angolszász ünnepet, a Halloween-t is megtartják.

Az alábbi gyűjteményben külföldi oldalakról származó játékokat gyűjtöttünk össze, melyek egytől egyig kinyomtathatóak, laminálhatóak és igazán szuperek! Biztosan mindenki megtalálja a megfelelőt, melyet a csoportja/osztálya egyéni sajátosságaihoz tud igazítani.

 

  1. Tökös forma-párosító

A játék igen egyszerű: a kivágott tökös formákat kell a rajzolt formákkal összepárosítani. A letölthető dokumentum egyik nagy előnye, hogy többféle – könnyebben és nehezebben felismerhető – formát találunk benne, így a differenciálás is megvalósítható az eszközzel. A játéknak a tökön kívül nincs köze a Halloween-hez, így azok is bátran kipróbálhatják, akik nem tartják ezt az ünnepet.

INNEN LETÖLTHETŐ

 

  1. Baglyos színező

Ez a jópofa színező ránézésre talán könnyűnek tűnhet, ám ha jobban megnézzük komoly összeadások és kivonások segítségével tudjuk meg, milyen színűre kell színeznünk az egyes részleteket. Mivel a színek angolul vannak (és ezeket általában már egy alsós is tudja), így a matematika és angol tárgy összekötéséhez is kiváló.

original-332777-2

 

INNEN LETÖLTHETŐ

 

  1. Cukorkák

Ez a gyűjtemény szintén angolul van, több játékot is tartalmat. Először is, olyan színűre kell színezni a cukorkákat, ahogy az alatta angolul fel van tűntetve (green-zöld, pink-rózsaszín, blue-kék, orange-narancs, brown-barna, yellow-citrom, purple-lila, white-fehér, red-piros, grey-szürke, black-fekete). Mindenből kettő van, így memória játéknak is használható színezés után.

  • Ezt követően olyan játékok következnek, melyeket angol órákra javaslunk (a szavak kezdőhangjának párosítása).
  • Végül egy betűs játék, melynél a gyermek a nyomtatott nagybetűkhöz tartozó kisbetűket keresheti meg.

INNEN LETÖLTHETŐ

 

  1. Bingo

A gyerekek feladata először is kiszínezni a fekete-fehér Halloween-es figurákat a bingo-lapon (5. oldal), majd kivágni ezeket a vonalak mentén. Ezek után minden gyerek neki tetszőlegesen felteszi a kivágott darabokat az üres bingo-lapra (7. oldal). A pedagógus kinyomtatja a színes bingo-lapot (6. oldal), kivágja, majd ezeket húzza ki sorban. A játék menete: a pedagógus húz egy lapot (pl. boszorkány), akinek van boszorkánya, az leveszi a lapjáról. Az győz, akinek először elfogy egy vízszintes sor/az első 5 kártya (vagy bármilyen más szabályt is kitalálhatunk).

INNEN LETÖLTHETŐ

 

 5. Őszi vonalvezető

Szintén egy gyűjtemény, amiben több játékot is találunk. Először a kakukktojást kell megkeresnünk (méret alapján), majd jöhetnek a játékos vonalvezetők és a végén még egy óriási tök sablont is találunk, melyet körbe tudunk fűzni. Kiváló finommotorika fejlesztő gyűjtemény óvodába és iskolába.

INNEN LETÖLTHETŐ

Jó játékot!

 


ikonOlvasószoba

Hogyan győzzük le a nemi sztereotípiákat?

Elég speciális helyzetem van pedagógiai munkám során, hiszen egy 17 fős közösség osztályfőnöke vagyok, ahol a nemi megoszlás korántsem egyenletes. A közösséget velem együtt 15 nő és 3 férfi alkotja...

Tovább olvasom »

Időjárás táblák óvodába, iskolába

Az időjárás megfigyelése a mindennapok része már évszázadok óta, gondoljunk csak a népi megfigyelésekre, melyhez elődeink az aratástól kezdve a szüreten át a vetésig mindent éppen jókor, jó időben ...

Tovább olvasom »

Letölthető ötlettár vonatos projekthez

Az óvodások imádják a vonatokat!  Sokan, a gyerekek érdeklődésére alapozva vonat projektet szerveznek az óvodában.  Ha jeles nappal szeretnénk egybe kötni, akkor szeptember 15. a Mozdonyvezetők nem...

Tovább olvasom »