Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Letölthető játékok minden korosztálynak – Tök

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. október 24.

Az alábbi válogatással a pedagógus kollégák segítségére szeretnénk lenni: sok iskolában, óvodában népszerűek a tökkel kapcsolatos játékok, tevékenységek ebben az időszakban. Sőt, egyes intézményekben az angolszász ünnepet, a Halloween-t is megtartják.

Az alábbi gyűjteményben külföldi oldalakról származó játékokat gyűjtöttünk össze, melyek egytől egyig kinyomtathatóak, laminálhatóak és igazán szuperek! Biztosan mindenki megtalálja a megfelelőt, melyet a csoportja/osztálya egyéni sajátosságaihoz tud igazítani.

 Baglyos színező

Ez a jópofa színező ránézésre talán könnyűnek tűnhet, ám ha jobban megnézzük komoly összeadások és kivonások segítségével tudjuk meg, milyen színűre kell színeznünk az egyes részleteket. Mivel a színek angolul vannak (és ezeket általában már egy alsós is tudja), így a matematika és angol tárgy összekötéséhez is kiváló.

original-332777-2

 

INNEN LETÖLTHETŐ

 

Tök sablonbok

A Pinterest oldalon rengeteg tökkel kapcsolatos ötletet találhatunk: sablonok, kreatív díszek, tevékenységötletek. Néhány sablont az alábbi linket találsz:

INNEN LETÖLTHETŐ

 

Bingo

A gyerekek feladata először is kiszínezni a fekete-fehér Halloween-es figurákat a bingo-lapon (5. oldal), majd kivágni ezeket a vonalak mentén. Ezek után minden gyerek neki tetszőlegesen felteszi a kivágott darabokat az üres bingo-lapra (7. oldal). A pedagógus kinyomtatja a színes bingo-lapot (6. oldal), kivágja, majd ezeket húzza ki sorban. A játék menete: a pedagógus húz egy lapot (pl. boszorkány), akinek van boszorkánya, az leveszi a lapjáról. Az győz, akinek először elfogy egy vízszintes sor/az első 5 kártya (vagy bármilyen más szabályt is kitalálhatunk).

INNEN LETÖLTHETŐ

 

 Őszi vonalvezetők, tökkel kapcsolatos feladatlapok (angol gyakorláshoz is)

Szintén egy gyűjtemény, amiben több játékot is találunk. Az oldalon az alábbi sorra kell kattintanunk: Download Pumpkin Tot Pack. Nyugodtan kattintsunk rá, előjön egy oldal, ahonnan pdf-ben le tudjuk menteni a feladatlapokat.

INNEN LETÖLTHETŐ

Jó játékot!

 

A feladatlapok megtalálhatóak a www.pinterest.com ötletgyűjtő oldalon is.

 


ikonOlvasószoba

Hogyan győzzük le a nemi sztereotípiákat?

Elég speciális helyzetem van pedagógiai munkám során, hiszen egy 17 fős közösség osztályfőnöke vagyok, ahol a nemi megoszlás korántsem egyenletes. A közösséget velem együtt 15 nő és 3 férfi alkotja...

Tovább olvasom »

Időjárás táblák óvodába, iskolába

Az időjárás megfigyelése a mindennapok része már évszázadok óta, gondoljunk csak a népi megfigyelésekre, melyhez elődeink az aratástól kezdve a szüreten át a vetésig mindent éppen jókor, jó időben ...

Tovább olvasom »

Letölthető ötlettár vonatos projekthez

Az óvodások imádják a vonatokat!  Sokan, a gyerekek érdeklődésére alapozva vonat projektet szerveznek az óvodában.  Ha jeles nappal szeretnénk egybe kötni, akkor szeptember 15. a Mozdonyvezetők nem...

Tovább olvasom »