Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Pedagógusként a kiégés jeleit tapasztalod? Most ingyenes segítség vár!

Írta: Neteducatio Dátum: 2023. április 12.

Pro-bono coaching és szupervizió támogató program pedagógusoknak.Most a Neteducatio is segít, hogy egymásra találjanak a segítséget kereső pedagógusok, és a legelkötelezettebb segítő szakemberek!

Az elmúlt években a már egyébként is sok sebből vérző közoktatásban dolgozók egyre nehezebb helyzetbe kerültek. Ennek következtében gyakran tehetetlennek, eszköztelennek érzik magukat azok a pedagógusok, akik a mindennapokban a jövő generációját, a gyermekeinket tanítják. Lehetőségünk és felelősségünk is értelmiségiként, vezetőként és segítő foglalkozású szakemberként is támogatni a nehéz helyzetben lévőket, aminek egyébként évtizedes hagyománya is van a coach és szupervizor szakmákban.

Most a Neteducatio is segít, hogy egymásra találjanak a segítséget kereső pedagógusok, és a legelkötelezettebb segítő szakemberek!

A 2023. februárjában indult az a segítő kezdeményezés, melynek hatására a Facebook-on és a LinkedIn-en közzétett első felhívásunkra 50 coach és szupervizor jelezte egyénileg részvételi felajánlását. A „pilot projekt” szervezése március közepén indult el. Ezzel párhuzamosan megkerestük 16 elismert hazai coach képzés vezetőjét, hogy nyitottak-e a jószolgálati felhívásunkat a náluk végzett coachok körében népszerűsíteni. Erre a kérésre kivétel nélkül minden képzés képviselője igennel válaszolt, és április elejére közel 2000 képzett coachhoz jutott el a felhívás. Az önkéntes munkát vállaló coachok és szupervizorok száma mára átlépte a 200 főt.

 

Összefogásunk folyamatos tárgyalásban van hazai és nemzetközi szervezetekkel, akik kiterjedt pedagógus kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, hogy velük együttműködésben minél több érdeklődőhöz juthasson el a segítség.

Cél

Országos szinten megszervezni, hogy azok a pedagógusok és tanár közösségek (tantestületek cselekvésre motivált tagjai) egyéni és/vagy team coaching/szupervizió támogatáshoz jussanak térítésmentesen, akik erre igényt tartanak. Azaz a kereslet és a kínálat egymásra találjon. Személyeket és csapatokat célzunk meg a segítségnyújtással, nem elsősorban intézményeket.

A kezdeményezés közéleti jellegű, de teljesen politika-független.

A támogatásnak az a célja,

  • hogy az egyének és a csapatok tudatossági szintjét és felelősségvállalását fokozzuk
  • a helyzetértékelésben, a célkitűzésben, az akciótervezésben és a megvalósításban segítse őket hogy végig gondolják a szituációt és a saját céljaikat, mozgásterüket, majd ezt cselekvésbe fordítsák, akármi is legyen a cél és a cselekvés. Ez a coaching szellemiségével szinkronban van.

Az összefogásnak a praktikus, kézzelfogható segítségnyújtás mellett szimbolikus üzenete is van a pedagógusok felé, miszerint egy másik szakmai-társadalmi közösség ott van mellettük támogatóként.

A kezdeményezés szervezőinek nevében: Németh Barbara és Cservenyák Tamás

Érdekel a lehetőség?

A pedagógusok jelentkezési űrlapjának linkje: https://forms.gle/AiWM4Y4GTY5Dicgn9

 

Mi fog történni ha jelentkezel?

A program szervezői felveszik veled a kapcsolatot, és igyekeznek a leghamarabb, a számodra megfelelő szakemberrel összekötni, hogy mielőbb indulhasson a kb. 5 alkalomból álló egyéni / csapatmunka.  A program piaci értéke többszázezer forint, azonban, ez most a program résztvevői számára ingyenes.

 

A coaching módszerről és a projektről több:https://www.facebook.com/profile.php?id=100090286568348


ikonOlvasószoba

A chat robot írja a házit? 7 kérdés és válasz a ChatGPT-ről pedagógusoknak

Robot írhatja a házit? Miben segíthet nekem pedagógusnak? Mi ez az egész őrület? Kassa Tünde írása a Digitális Témahétre! Fogadjátok szeretettel!

Tovább olvasom »

Gyermekkori mozgásszervi problémák: egy növekvő társadalmi gond

Az emberi mozgásminták sokszínűsége végtelen lehetőséget nyújt számunkra, önmagunk kibontakozása szempontjából. A mozgásszegény életmóddal sajnos pont ezt a lehetőséget veszítjük el; akár testi, ak...

Tovább olvasom »

Otthoni praktikák: hogyan tanuljunk és fejlődjünk játékosan?

Sokunk számára ismerős lehet az érzés, mennyivel produktívabban és hamarabb sikerült valamit elsajátítani, ha a tanulás élménnyel, örömszerzéssel társult. Ha adott számunkra a lehetőség, hogy magun...

Tovább olvasom »