Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Baleset-megelőzés, elsősegélynyújtás a bölcsődében – továbbképzés kisgyermeknevelők és bölcsődei dajkák részére (15 óra – 16 pont)

15 óra

A bölcsődében előforduló balesetek megelőzése a kisgyermeknevelők, a nevelést közvetlenül segítők és szülők közös felelőssége. Miután a kisgyermeknek még nincs veszélyérzete, ezért a bölcsődében nagyobb eséllyel fordulnak elő balesetek, sürgősségi helyzetek. Éppen ezért fel kell rá készülnünk, hogy miként tudjuk ezeket a baleseteket kezelni, hogyan tudunk team munkában összedolgozva azonnali elsősegélyt nyújtani, ezzel adott esetben életet menteni.

Kiknek ajánljuk? Bölcsőde
Idő/kredit: 16
Azonosító:
Bruttó ár:
22 900 Ft Jelentkezem

Részletes információ

A bölcsődében előforduló balesetek megelőzése a kisgyermeknevelők, a nevelést közvetlenül segítők és szülők közös felelőssége. Miután a kisgyermeknek még nincs veszélyérzete, ezért a bölcsődében nagyobb eséllyel fordulnak elő balesetek, sürgősségi helyzetek. Éppen ezért fel kell rá készülnünk, hogy miként tudjuk ezeket a baleseteket kezelni, hogyan tudunk team munkában összedolgozva azonnali elsősegélyt nyújtani, ezzel adott esetben életet menteni.

 

Kinek ajánljuk? Elsősorban kisgyermeknevelők és bölcsődei dajkák részére, de hasznos lehet család- és gyermekjóléti szolgálat, család- és gyermekjóléti központ dolgozói részére is.

Idő / Kredit: 15 óra / 16 kredit
A képzés a szabadon választható kategóriába tartozik.

Azonosító:E-05-015/2023

A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról szóló 9/2000. (VIII. 4.) SZCSM-rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (6) alapján a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által elfogadott továbbképzés.

A személyes gondoskodást végző személyeknek négy évente (2018.07.01-től) kell teljesíteni a rájuk vonatkozó kreditértékű továbbképzéseket. Ez felsőfokú végzettség esetén 80, szakképesítés esetén 60 pontot jelent.

Aggódsz, hogy nem tudsz reagálni a bölcsődében előforduló vészhelyzetekre?! Akkor e képzés segítségedre lesz! Ismerkedj meg az elsősegélynyújtással a bölcsődei ellátásban.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevő ismerje meg az elsősegélynyújtással kapcsolatos tudásanyagot, sajátítsa el annak gyermekekre vonatkozó elemeit, hogy miként valósíthatja meg azt a gyakorlatban, és hogyan előzheti meg a baleseteket a csoportjában. Továbbá legyen képes önállóan beavatkozni egy-egy sürgős helyzetben, ezzel elkerülve a gyermek további állapotromlását.

Ár: 21.900 Ft

A továbbképzés célja, hogy a résztvevő ismerje meg az elsősegélynyújtással kapcsolatos tudásanyagot, sajátítsa el annak gyermekekre vonatkozó elemeit, hogy miként valósíthatja meg azt a gyakorlatban, és hogyan előzheti meg a baleseteket a csoportjában. Továbbá legyen képes önállóan beavatkozni egy-egy sürgős helyzetben, ezzel elkerülve a gyermek további állapotromlását.

A továbbképzés végére a résztvevő képessé válik:

– Ismeri a gyermekbalesetek megelőzésének lehetőségeit, az elsősegély alapjait, az elsődleges ellátás feladatait.
– Tisztában van azzal, hogyan segíthet a kialakult kóros állapotokban.
– Elsajátította a helyes elsődleges ellátás lépéseit.
– Képes egy adott szituációban team munkában ellátni a gyermeket, miközben a csoport többi tagja is biztonságban van.

A továbbképzés felépítése:

Bevezetés

Egészségügyi alapismeretek
1. fejezet: A vitális paraméterek megfigyelése és mérése
2. fejezet: Gyógyszerelés gyermekeknél
3. fejezet: Folyadékháztartás
4. fejezet: Fájdalom megfigyelése, jellemzői és enyhítése gyermekkorban
5. fejezet: A gyermek táplálása
A tanulási egység célja, hogy megismerkedjen a gyermek életkorának megfelelő vitális paraméterekkel, folyadékigényével, táplálásával, fel tudja mérni a gyermek fájdalmát és ismerje az életkornak megfelelő gyógyszerelési szabályokat.

Prevenció a bölcsődében
1. fejezet: Baleset-megelőzésre irányuló irányelvek
2. fejezet: Gyermekbalesetek megelőzése a bölcsődében
3. fejezet: Bántalmazott gyermek
A tanulási egység célja, hogy a résztvevő megismerkedjen a Köznevelési törvény baleset-megelőzésre irányuló rendelkezéseivel, fel tudja ismerni a veszélyhelyzeteket, és ismerje a balesetmegelőzés lehetőségeit. Felismerje a bántalmazott gyermek tüneteit, és tisztában legyen a jelentési kötelezettséggel.

Elsősegélynyújtás a bölcsődében
1. fejezet: Az elsősegélynyújtás alapjai
2. fejezet: Az állapotfelmérés algoritmusa, újraélesztés
3. fejezet: Légúti idegentest eltávolítása
4. fejezet: Leggyakrabban előforduló sérülések és ellátásuk
A tanulási egység célja, hogy a résztvevő megismerkedjen a szakszerű elsősegélynyújtás feladataival hirtelen kialakuló állapotok és balesetek esetén.

A továbbképzés zárása

A tanúsítvány kiállításának feltétele kisgyermeknevelői és/vagy bölcsődei dajka végzettség megléte!

A tanulási egységek ellenőrző feladattal zárulnak. A továbbképzés során 3 db ellenőrző feladat megoldása szükséges, amelyet a konzulens értékel. A továbbképzés távoktatásos, ezáltal bármikor elkezdhető, 90 nap áll a rendelkezésére a továbbképzés elvégzésére.

 

Miért érdemes minket választania:

Olyan ajánlatot nyújtunk Önnek, ami az Ön idejéhez, kedvéhez igazodik. Nem kell hospitálnia és vizsgatanítást sem kell tartania.
Nem kell sehova utaznia, otthon, kényelmesen, a saját időbeosztása szerint tanulhat.
Nem kell résztvevőkre várakoznia, hogy elinduljon a képzés, akkor kezdi, amikor szeretné.
Nem kell helyettesítésről gondoskodnia a munkahelyén.
Nem kell a családjától a hétvégét elvennie, és munkával töltenie.
Munkatársaink bármilyen felmerülő kérdés esetén állnak rendelkezésére a 06-30-954-67-67-es telefonszámon és az info@neteducatio.hu e-mail címen.

A távoktatásos továbbképzésekről:

A továbbképzés tanuló-keretrendszerbe ágyazott, ezáltal mindig elérhető.
A tananyag színes, könnyen tanulható. Saját módszertanunk alapján fejlesztett, letölthető segédanyagokkal.
Kifejezetten távoktatásos képzésekhez fejlesztett tanulásmódszertani kézikönyv segíti Önt, valamint a továbbképzés résztvevőivel fórum segítségével kapcsolatot tarthat, tapasztalatokat cserélhet.
A résztvevők a távoktatásos továbbképzések szakmai tartalmával is elégedettek: résztvevő pedagógusok visszajelzése alapján megkedvelték ezt a tanulási formát, aki elkezdi, nem tudja abbahagyni, többen minden képzésünket elvégezték már.

Hogyan történik a jelentkezés és a továbbképzés elvégzése?

A továbbképzésre jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint regisztrálnia a honlapunkra, és a jelentkezés gombot megnyomnia!
A számlázáshoz és a tanúsítvány kiállításához is szükséges általános adatok megadása során lehetőség van utóbbit %-os arányban is megadni.
Az adatok feltöltését követően az e-mail címére visszaigazolót kap, továbbá csatoljuk a számlát is, mely alapján rendezni tudja a kért tételt.
Amennyiben a továbbképzés díja beérkezett hozzánk, e-mailben küldjük meg Önnek a tanulófelület linkjét és a jelszót.
Ezek után el tudja kezdeni a tanulást. A felnőttképzési szerződést és a diplomamásolatát el kell küldenie a Neteducatio Kft. részére (erről tájékoztató e-mailt küldünk Önnek).
A konzulens számára e-mailben kell megküldenie a feladatokat.
Ezek elfogadása után a tanúsítványát 10 munkanapon belül, e-mailben küldjük Önnek!

Mi történik miután befizette az összeget?

Pénzügyi osztályunk felől megérkezik a jóváírás és küldjük a hozzáférését a kifizetett képzéshez, e-mail útján.Ez a folyamat (rendelésszámtól függően) általában 1-3 munkanap.

Ha a 3. munkanap után sem kap e-mailt tőlünk, úgy érdemes írnia az info@neteducatio.hu címre, hogy utánanézhessünk, hol akadt el a befizetése.

 

+ 10 ok, ha eddig még nem győztük volna meg, hogy miért válassza képzéseinket:

Nincs életkorhoz kötve: a 45-60 éves korosztály számára is könnyedén elvégezhető, alap szintű számítógépes ismeretekkel elsajátítható tananyagokat kínálunk.
Az otthoni tanulás felhasználóbarát tulajdonságának köszönhető növeli a sikerélményt: az egyéni fejlődés már az első modulok után kézzel fogható!
Innovatív, naprakész szakmai anyagokkal segítjük a felkészülést.
Személyre szabott: segítségünkkel egyénileg készülhet, a szakmai akadályokat pedig minden eddiginél könnyebben veheti!
Hallgatóbarát: konzulensünk az értékelés során személyre szabott véleményével segíti a hatékony felkészülést.
Más, a piacon található távoktatásos képzésekkel ellentétben személyes hangvételű, videókkal és képekkel illusztrált, átlátható tananyagot kap.
Nálunk nem kell hosszú, apró betűs, elektronikus könyveket olvasnia!
Gyakorlatorientált képzés: az elkészített feladatokat akár azonnal felhasználhatja munkájában!
Figyelünk arra, hogy munkája, családi élete mellett rugalmasan tudja magát képezni.
Nálunk vásárolhat a legalacsonyabb áron e-learning képzést, állandó akciókkal várjuk!

 

Újuljon meg a Neteducatioval és legyen igazi 21. századi pedagógus!

Miért érdemes minket választania: …

Ha nem tudtad befejezni a továbbképzést időben, mi +30 naptári nappal díjmentesen meghosszabbítjuk a hozzáférésed. További hosszabbításra is van lehetőség díj ellenében, keresd bátran az ügyfélszolgálatunkat!


22 900 Ft Jelentkezem

ikonAjánljuk még

60 óra

Etika tanítása az általános iskola felső tagozatában

Részletek » 58 900 Ft Jelentkezem
30 óra

Baleset-megelőzés, sürgősségi helyzetek és elsősegélynyújtás az óvodában – továbbképzés óvodapedagógusok részére

Részletek » 32 500 Ft Jelentkezem
30 óra

Baleset-megelőzés, sürgősségi helyzetek és elsősegélynyújtás az iskolában

Részletek » 32 500 Ft Jelentkezem