Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Az írásmozgás fejlődésének preventív segítése az óvodában 30 óra

30 óra

ÚJ! 30 órás online akkreditált továbbképzés az olvasás-írás tanulásának komplex előkészítésében, játékos formában és a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva segít a pedagógus munkáját, ”Az írásmozgás fejlődésének preventív segítése az óvodában”! A program engedélyszáma: 119/10/202. Elsősorban óvodapedagógusok számára kínál gyakorlatias, munkájuk során jól hasznosítható tudást. Azonban a pedagógia különböző területein dolgozó szakemberek, tanítók, gyógypedagógusok is egy olyan programmal ismerkedhet meg, mely alkalmas az olvasás-írás tanulásának komplex előkészítésére, játékos formában, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva.

Kiknek ajánljuk? Óvodapedagógus
Idő/kredit: 30
Azonosító: PED/119-10/23
Bruttó ár:
32 900 Ft Jelentkezem

Részletes információ

30 órás akkreditált továbbképzés az olvasás-írás tanulásának komplex előkészítésében, játékos formában és a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva segít a pedagógus munkáját, ”Az írásmozgás fejlődésének preventív segítése az óvodában” című továbbképzésünk!

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉS OTTHONRÓL, KÉNYELMESEN!

SZEREZZEN KREDITPONTOT A KANAPÉRÓL!

A program engedélyszáma: 119/10/2023

A pedagógia különböző területein dolgozó szakemberek, óvodapedagógusok, szociálpedagógusok, tanítók, gyógypedagógusok egy olyan programmal ismerkedhet meg, mely alkalmas az olvasás-írás tanulásának komplex előkészítésére, játékos formában, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva.

Az olvasás-írás elsajátításához szükséges a nyelvi információ feldolgozás mellett, a részképességek együttműködése. Az írás előkészítésében pedig, a motoros képességek fejlesztésének van kiemelt szerepe. Óvodáskorban az elemi alapkészségek játékos módszerekkel hatékonyan fejleszthetők, játék közben pedig a gyermekek több képessége is fejlődik. Cselekvésnek fontos szerepe van az ismeretek elsajátításában, kialakításában, rögzítésében.

A képzés az elméleti bevezetők után a hangsúlyt azokra a gyakorlati elemekre, játékokra, jó gyakorlatokra helyezi, melyek azonnal adaptálhatók, saját csoportunkra, s akár egyes gyermekekre igazíthatók. Ezen kívül segítséget nyújtanak az óvodás gyermekek játékos képességfejlesztésének tervezésében és megvalósításában is.

 

A képzéshez a tanúsítvány kiállítása pedagógus diploma meglétéhez kötött!

 

A képzés szerzője: Kolonics Zsuzsa

 

A továbbképzés célja:

– A résztvevő megismerjen olyan módszereket, melyek az óvodás korosztály írásmozgás-koordinációjának fejlődését segítik, s annak hatékony eszközeivé válhatnak.

– A megismert felületek, módszerek segítségével, szerezzen jártasságot az óvodások írásmozgás-koordinációjának fejlesztése terén a készségfejlesztés megtervezése során alkalmazható tevékenység-, és játékötletek kiválasztásában .

– Képes legyen a megismert eszközök használatával az óvodás gyermekek játékos képességfejlesztésének tervezésére és megvalósítására.

 

A továbbképzés elvégzését követően a résztvevő:

– Képes az óvodás gyermekek játékos képességfejlesztésének tervezésére és megvalósítására.

– Ismer olyan módszereket, felületeket, melyek segítségével képes önállóan az írásmozgás-koordináció, mint elemi készség fejlesztésére tevékenységek, játékok kiválasztása által.

– Módszertanilag adekvát módon képes beilleszteni a tanultakat a napi pedagógiai gyakorlatába.

A tanulási egységek ellenőrző feladattal zárulnak. A továbbképzés során 3 ellenőrző feladat megoldása szükséges. A továbbképzés mind a 3 ellenőrző feladatának legalább “megfelelt” minősítése esetén tekinthető a továbbképzés elvégzettnek.

 

 • TANULÁSI EGYSÉG:

A képzés összesen 30×45 percet vesz igénybe.

A képzés tanulási egységekből, a tanulási egységek fejezetekből épülnek:

 

 1. tanulási egység:

Az írástanulás elméleti kérdései (10x 45 perc)

 1. Óvodai nevelés alapprogramja
 2. Az írásmozgás-koordináció
 3. Írásmozgás-koordinációt fejlesztő játékok
 4. tanulási egység: (8x 45 perc)

Betűelemek fejlesztő kirakó bemutatása

 1. Az olvasás-, és írástanítás aktuális kérdései
 2. Betűelemek fejlesztő kirakó bemutatása, elhelyezése az írástanulás folyamatában
 3. Gyakorlati útmutató játékötletekkel
 4. tanulási egység:

 Betűelemek meséi (12x 45 perc)

 1. Kézjeles kommunikáció, s a módszeradaptációja
 2. Mesepárna módszere, s a módszer adaptációja
 3. Mesekötény bemutatás
 4. Egy tevékenység/foglalkozás tervezete

 

A továbbképzés törzsanyagra és segédanyagra épül. A Segédanyagok módszertani cikkek, írások, melyek egyéni feldolgozása segíti a törzsanyag megértését, feldolgozását, az ismeretek elsajátítását. A fejezetekhez gyakorló feladatokat rendeltünk. Ezeket mindenki a maga számára tudja elkészíteni. A gyakorló feladat célja a tananyag rögzítése, ismétlése, így a feladat eredménye nem számít bele a képzés értékelésébe. A továbbképzés elvégzésének eredményesebbé tételéhez összeállítottunk egy tanulásmódszertani segédletet, amely segítséget nyújt a résztvevő számára az e-learning továbbképzési anyag elsajátításához.

Kép forrás: https://www.howwemontessori.com/

Miért érdemes minket választania:

 • Olyan ajánlatot nyújtunk Önnek, ami az Ön idejéhez, kedvéhez igazodik. Nem kell hospitálnia és vizsgatanítást sem kell tartania.
 • Nem kell sehova utaznia, otthon, kényelmesen, a saját időbeosztása szerint tanulhat.
 • Nem kell résztvevőkre várakoznia, hogy elinduljon a képzés, akkor kezdi, amikor szeretné.
 • Nem kell helyettesítésről gondoskodnia a munkahelyén.
 • Nem kell a családjától a hétvégét elvennie, és munkával töltenie.
 • Munkatársaink bármilyen felmerülő kérdés esetén állnak rendelkezésére a 06-30-954-67-67-es telefonszámon és az info@neteducato.hu e-mail címen.

A távoktatásos továbbképzésekről:

 • A továbbképzés tanuló-keretrendszerbe ágyazott, ezáltal mindig elérhető.
 • A tananyag színes, könnyen tanulható. Saját módszertanunk alapján fejlesztett, letölthető segédanyagokkal.
 • Kifejezetten távoktatásos képzésekhez fejlesztett tanulásmódszertani kézikönyv segíti Önt, valamint a továbbképzés résztvevőivel fórum segítségével kapcsolatot tarthat, tapasztalatokat cserélhet.
 • A résztvevők a távoktatásos továbbképzések szakmai tartalmával is elégedettek: résztvevő pedagógusok visszajelzése alapján megkedvelték ezt a tanulási formát, aki elkezdi, nem tudja abbahagyni, többen minden képzésünket elvégezték már.

Hogyan történik a jelentkezés és a továbbképzés elvégzése?

 • A továbbképzésre jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint regisztrálnia a honlapunkra, és a jelentkezés gombot megnyomnia!
 • A számlázáshoz és a tanúsítvány kiállításához is szükséges általános adatok megadása során lehetőség van utóbbit %-os arányban is megadni.
 • Az adatok feltöltését követően az e-mail címére visszaigazolót kap, továbbá csatoljuk a számlát is, mely alapján rendezni tudja a kért tételt.
 • Amennyiben a továbbképzés díja beérkezett hozzánk, e-mailben küldjük meg Önnek a tanulófelület linkjét és a jelszót.
 • Ezek után el tudja kezdeni a tanulást. A felnőttképzési szerződést és a végzettségét igazoló dokumentum másolatát (diploma) el kell küldenie a Neteducatio Kft. részére (erről tájékoztató e-mailt küldünk Önnek).
 • A konzulens számára e-mailben kell megküldenie a feladatokat.
 • Ezek elfogadása után a tanúsítványát 10 munkanapon belül, e-mailben küldjük Önnek!

Mi történik miután befizette az összeget?

 • Pénzügyi osztályunk felől megérkezik a jóváírás és küldjük a hozzáférését a kifizetett képzéshez, e-mail útján.Ez a folyamat (rendelésszámtól függően) általában 1-3 munkanap.
 • Ha a 3. munkanap után sem kap e-mailt tőlünk, úgy érdemes írnia az info@neteducatio.hu címre, hogy utánanézhessünk, hol akadt el a  befizetése.

 

+ 10 ok, ha eddig még nem győztük volna meg, hogy miért válassza képzéseinket:

 • Nincs életkorhoz kötve: a 45-60 éves korosztály számára is könnyedén elvégezhető, alap szintű számítógépes ismeretekkel elsajátítható tananyagokat kínálunk.
 • Az otthoni tanulás felhasználóbarát tulajdonságának köszönhető növeli a sikerélményt: az egyéni fejlődés már az első modulok után kézzel fogható!
 • Innovatív, naprakész szakmai anyagokkal segítjük a felkészülést.
 • Személyre szabott: segítségünkkel egyénileg készülhet, a szakmai akadályokat pedig minden eddiginél könnyebben veheti!
 • Hallgatóbarát: konzulensünk az értékelés során személyre szabott véleményével segíti a hatékony felkészülést.
 • Más, a piacon található távoktatásos képzésekkel ellentétben személyes hangvételű, videókkal és képekkel illusztrált, átlátható tananyagot kap.
 • Nálunk nem kell hosszú, apró betűs, elektronikus könyveket olvasnia!
 • Gyakorlatorientált képzés: az elkészített feladatokat akár azonnal felhasználhatja munkájában!
 • Figyelünk arra, hogy munkája, családi élete mellett rugalmasan tudja magát képezni.
 • Nálunk vásárolhat a legalacsonyabb áron e-learning képzést, állandó akciókkal várjuk!

Újuljon meg a Neteducatioval és legyen igazi 21. századi pedagógus!

Miért érdemes minket választania: …

Ha nem tudtad befejezni a továbbképzést időben, mi +30 naptári nappal díjmentesen meghosszabbítjuk a hozzáférésed. További hosszabbításra is van lehetőség díj ellenében, keresd bátran az ügyfélszolgálatunkat!


32 900 Ft Jelentkezem

ikonAjánljuk még

15 óra

Fegyelmezés MINI tréning – A tanórai rend fenntartása pedagógiai módszerekkel

Részletek » 19 900 Ft 9 900 Ft Jelentkezem
30 óra

A tanórai rend fenntartása pedagógiai módszerekkel – 30 óra

Részletek » 32 900 Ft 29 900 Ft Jelentkezem
30 óra

Kézműves tevékenységek az óvodában – továbbképzés óvodapedagógusok számára (30 óra )

Részletek » 32 500 Ft Jelentkezem