Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

A könyvek ereje: a fejlesztő biblioterápia alapjai pedagógusoknak (30 óra)

30 óra

Gondoltál már arra, hogy az olvasás nem csak egyszerűen kellemes kikapcsolódás, hanem hatékony lehet a diákok érzelmi és mentális egészségének támogatásában? Ez a kurzus arra hivatott, hogy megismertessen a biblioterápia világával, és megmutassa, hogyan alkalmazhatod ezt az izgalmas módszert az oktatásban és a közösségépítésben. A biblioterápiás olvasókörök nem csak a művek mélyebb feldolgozásában, hanem az […]

Kiknek ajánljuk? Felsős tanár, Intézményvezető, Középiskolai tanár, Pedagógus, Tanító
Idő/kredit: 30
Azonosító:
Bruttó ár:
32 500 Ft Jelentkezem

Részletes információ

Gondoltál már arra, hogy az olvasás nem csak egyszerűen kellemes kikapcsolódás, hanem hatékony lehet a diákok érzelmi és mentális egészségének támogatásában?

Ez a kurzus arra hivatott, hogy megismertessen a biblioterápia világával, és megmutassa, hogyan alkalmazhatod ezt az izgalmas módszert az oktatásban és a közösségépítésben. A biblioterápiás olvasókörök nem csak a művek mélyebb feldolgozásában, hanem az egyéni lelki egészség mellett a csoportösszetartás erősítésében is segítséget nyújthatnak.

Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel az olvasás és a biblioterápia pozitív hatásait!

Újdonság!

Szeretettel ajánljuk figyelmedbe A könyvek ereje: a fejlesztő biblioterápia alapjai pedagógusoknak című online kurzust, melynek célja, hogy megismertesse a résztvevőt a biblioterápia elméleti alapjaival és gyakorlati alkalmazási lehetőségeivel. A biblioterápia egy olyan módszer, mely az olvasás terápiás hatásait használja fel az érzelmi és mentális egészség támogatására és fejlesztésére, emellett jól használható a csoporton belül fennálló konkrét konfliktus helyzetek enyhítésére is.

A kurzus során olyan fontos témákat dolgozunk fel, mint az olvasás jótékony hatásai különböző élethelyzetekben, az érzelmi egyensúly fenntartásának szerepe az olvasás által, valamint a biblioterápia különböző megközelítései és alkalmazási területei. A résztvevők képessé válnak arra, hogy szakszerűen felépítsenek és levezessenek egy foglalkozást, mely segíthet a tanulók érzelmi stabilitásának támogatásában.

Az olvasás nemcsak szórakozást és kikapcsolódást jelent, hanem hatékony eszköz is lehet a pedagógus módszertani repertoárjában. A biblioterápia módszerei segítségével a tanárok új eszközöket sajátíthatnak el a tanításban és a diákok támogatásában.

Csatlakozzon hozzánk, és fedezze fel az olvasás és a biblioterápia erejét a tanításban és az élet minden területén!

A továbbképzés célja:

A továbbképzés célja, hogy a résztvevő megismerje a biblioterápia elméleti hátterét és alkalmazási területeit, valamint hogy képessé váljon egy foglalkozás felépítésére és levezetésére.

Figyelem! A továbbképzés pedagógusok számára készült akkreditált módszertani képzés, nem jogosít fel pszichoterápiás foglalkozás tartására!

Kinek ajánljuk?
Bármely szakos tanári, tanító végzettségű pedagógus és oktató

A program engedélyszáma: A/13169/2024

A kurzus végére a résztvevő megismeri az olvasás szerepének jótékony hatásait nemcsak kikapcsolódási, rekreációs, hanem terápiás céllal is;
tapasztalja, hogy az olvasás hozzájárul az értelmi és az érzelmi élet egyensúlyának fenntartásához és megőrzéséhez;
átlátja, hogyan segít a biblioterápia fönntartani ezt az egyensúlyt szépirodalmi művek feldolgozásán keresztül, terápiás célok alkalmazásával;
megismeri a biblioterápia fogalmi megközelítéseit, rövid történetét, fajtáit és céljait és alkalmazási területeit, valamint
képessé válik egy foglalkozás felépítésére.

A képzéshez a tanúsítvány kiállítása pedagógus diploma meglétéhez kötött!

A képzés összesen 30×45 percet vesz igénybe.

A képzés tanulási egységekből, a tanulási egységek fejezetekből épülnek:

Bevezetés

1.tanulási egység: A biblioterápia fogalma, rövid története és fajtái

2. tanulási egység: A fejlesztő biblioterápia alkalmazási területei és lehetőségei

3. tanulási egység: A csoportos biblioterápiás foglalkozás felépítése
A továbbképzés zárása

A továbbképzés törzsanyagra és segédanyagra épül. A Segédanyagok módszertani cikkek, írások, melyek egyéni feldolgozása segíti a törzsanyag megértését, feldolgozását, az ismeretek elsajátítását. A fejezetekhez gyakorló feladatokat rendeltünk. Ezeket mindenki a maga számára tudja elkészíteni. A gyakorló feladat célja a tananyag rögzítése, ismétlése, így a feladat eredménye nem számít bele a képzés értékelésébe. A továbbképzés elvégzésének eredményesebbé tételéhez összeállítottunk egy tanulásmódszertani segédletet, amely segítséget nyújt a résztvevő számára az e-learning továbbképzési anyag elsajátításához.

Miért érdemes minket választania:

 • Olyan ajánlatot nyújtunk Önnek, ami az Ön idejéhez, kedvéhez igazodik. Nem kell hospitálnia és vizsgatanítást sem kell tartania.
  Nem kell sehova utaznia, otthon, kényelmesen, a saját időbeosztása szerint tanulhat.
  Nem kell résztvevőkre várakoznia, hogy elinduljon a képzés, akkor kezdi, amikor szeretné.
  Nem kell helyettesítésről gondoskodnia a munkahelyén.
  Nem kell a családjától a hétvégét elvennie, és munkával töltenie.
  Munkatársaink bármilyen felmerülő kérdés esetén állnak rendelkezésére a 06-30-954-67-67-es telefonszámon és az info@neteducato.hu e-mail címen.

A távoktatásos továbbképzésekről:

A továbbképzés tanuló-keretrendszerbe ágyazott, ezáltal mindig elérhető.
A tananyag színes, könnyen tanulható. Saját módszertanunk alapján fejlesztett, letölthető segédanyagokkal.
Kifejezetten távoktatásos képzésekhez fejlesztett tanulásmódszertani kézikönyv segíti Önt, valamint a továbbképzés résztvevőivel fórum segítségével kapcsolatot tarthat, tapasztalatokat cserélhet.
A résztvevők a távoktatásos továbbképzések szakmai tartalmával is elégedettek: résztvevő pedagógusok visszajelzése alapján megkedvelték ezt a tanulási formát, aki elkezdi, nem tudja abbahagyni, többen minden képzésünket elvégezték már.

Hogyan történik a jelentkezés és a továbbképzés elvégzése?

A továbbképzésre jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint regisztrálnia a honlapunkra, és a jelentkezés gombot megnyomnia!
A számlázáshoz és a tanúsítvány kiállításához is szükséges általános adatok megadása során lehetőség van utóbbit %-os arányban is megadni.
Az adatok feltöltését követően az e-mail címére visszaigazolót kap, továbbá csatoljuk a számlát is, mely alapján rendezni tudja a kért tételt.
Amennyiben a továbbképzés díja beérkezett hozzánk, e-mailben küldjük meg Önnek a tanulófelület linkjét és a jelszót.
Ezek után el tudja kezdeni a tanulást. A felnőttképzési szerződést és a végzettségét igazoló dokumentum másolatát (diploma) el kell küldenie a Neteducatio Kft. részére (erről tájékoztató e-mailt küldünk Önnek).
A konzulens számára e-mailben kell megküldenie a feladatokat.
Ezek elfogadása után a tanúsítványát 10 munkanapon belül, e-mailben küldjük Önnek!

Mi történik miután befizette az összeget?

Pénzügyi osztályunk felől megérkezik a jóváírás és küldjük a hozzáférését a kifizetett képzéshez, e-mail útján.Ez a folyamat (rendelésszámtól függően) általában 1-3 munkanap.
Ha a 3. munkanap után sem kap e-mailt tőlünk, úgy érdemes írnia az info@neteducatio.hu címre, hogy utánanézhessünk, hol akadt el a befizetése.

+ 10 ok, ha eddig még nem győztük volna meg, hogy miért válassza képzéseinket:

 • Nincs életkorhoz kötve: a 45-60 éves korosztály számára is könnyedén elvégezhető, alap szintű számítógépes ismeretekkel elsajátítható tananyagokat kínálunk.
  Az otthoni tanulás felhasználóbarát tulajdonságának köszönhető növeli a sikerélményt: az egyéni fejlődés már az első modulok után kézzel fogható!
  Innovatív, naprakész szakmai anyagokkal segítjük a felkészülést.
  Személyre szabott: segítségünkkel egyénileg készülhet, a szakmai akadályokat pedig minden eddiginél könnyebben veheti!
  Hallgatóbarát: konzulensünk az értékelés során személyre szabott véleményével segíti a hatékony felkészülést.
  Más, a piacon található távoktatásos képzésekkel ellentétben személyes hangvételű, videókkal és képekkel illusztrált, átlátható tananyagot kap.
  Nálunk nem kell hosszú, apró betűs, elektronikus könyveket olvasnia!
  Gyakorlatorientált képzés: az elkészített feladatokat akár azonnal felhasználhatja munkájában!
  Figyelünk arra, hogy munkája, családi élete mellett rugalmasan tudja magát képezni.
  Nálunk vásárolhat a legalacsonyabb áron e-learning képzést, állandó akciókkal várjuk!

Újuljon meg a Neteducatioval és legyen igazi 21. századi pedagógus!


32 500 Ft Jelentkezem

ikonAjánljuk még

15 óra

Fegyelmezés MINI tréning – A tanórai rend fenntartása pedagógiai módszerekkel

Részletek » 19 900 Ft 9 900 Ft Jelentkezem
30 óra

A tanórai rend fenntartása pedagógiai módszerekkel – 30 óra

Részletek » 32 900 Ft 29 900 Ft Jelentkezem
30 óra

Kézműves tevékenységek az óvodában – továbbképzés óvodapedagógusok számára (30 óra )

Részletek » 32 500 Ft Jelentkezem