Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Karácsonyi szelfik és táncoló manók

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. december 15.

Elkészült már a karácsonyi ajándékvásárlással? Esetleg otthon készíti meglepetéseit? Gondolt már arra, hogy nem csak kézzel készíthet csodás ajándékokat? Számtalan alkalmazásról számolt már be a Neteducatio, melyeket tanóráinkon nagy sikerrel használhatunk. Miért is ne használhatnánk ezeket karácsonyi ajándékkészítésre kollégáinknak vagy adhatnánk tippeket diákjainknak?

Íme néhány ötlet, hogyan fejlesszünk digitális kompetenciákat, miközben alternatív ajándékokat gyárthattunk szeretteinknek, diákjainknak.

Van képem hozzád…

Sokszor nincs is annál szebb ajándék, mint néhány közös kép, amely megörökíti a kedves emlékeket. A mai generáció úgy is előszeretettel készít képet szinte minden fontos eseményről, természetesen úgy, hogy az esetek nagy többségében fordítva tartja a kamerát. Így nincs is nehéz dolguk egy fotómontázs elkészítésében.

Az okostelefonok többségében alapértelmezett funkcióként készíthető fotómontázs, de ha valakinek nincs ilyen vagy szeretne profibb kivitelezést, jobb felbontást, adhatunk néhány ötletet számítógépen használható programokra:

http://funny.pho.to/

http://photofunia.com

Utóbbival ha szeretnénk, 2017-es falinaptárat is készíthetünk melyen kedvenc fotónk vagy valamilyen számunkra kedves kép díszeleg. Az ügyesebbek megpróbálkozhatnak akár több oldalas, havi bontású falinaptár készítésével, mely szintén remek felülete a közös képek hasznosításának. Erre a feladatra komolyabb szerkesztő programok használata javasolt, mint az Adobe InDesgign vagy PhotoShop.

A Manó menő karácsonykor…

A JibJab nevű oldal (www.jibjab.com) nemcsak karácsonykor használható, az év szinte minden ünnepére készíthetünk úgynevezett eCardokat, melyek valójában interaktív képeslapok, melyekre saját vagy barátaink arcát montírozhatjuk egy korábbi képről. Emellett az egyik aloldalon bárki készíthet magáról vagy másokról egy zenés-táncos karácsonyi üdvözlő videót. Ha szeretnénk, akár hét fős manótáncot is készíthetünk. Ez az alkalmazás sajnos nem ingyenes, de nem is nagy érvágás, mindössze 1,5 dollár a havidíja. Egy regisztrált tag több eCardot is készíthet, sőt, hozzáférhet több mint 1600 fajtához, így még költséghatékonyabbá tehetjük használatát, ha többen fizetünk rá elő.

Az oldal ugyan angol nyelvű, de kezelése rendkívül egyszerű. Ki kell választanunk, melyik őrült táncot szeretnénk bemutatni, aztán fel kell töltenünk egy vagy több  fényképet azoknak az arcával, akiket a táncban látni szeretnénk.  A képe(ke)n ki kell választanunk az arco(ka)t, jelölnünk kell a száj vonalát és mehet is a karácsony legviccesebb kisvideója. Ezt az oldalt nem lehet nem szeretni, a karácsonyi eCardokért garantáltan rajong a világ 2-től 102 éves korig.

Ha még több ötletet szeretne karácsonyra, igényelje ingyenes e-bookunkat: https://docs.google.com/a/neteducatio.hu/forms/d/1U-U0fWFKcPtP_g8cQsS6-obZNktuBrcYkBFpPH0jgmg/viewform?edit_requested=true

És hogy ne csak írjunk róla, fogadja sok szeretettel a JibJab segítségével készített kisvideónkat, mellyel boldog ünnepet szeretnénk kívánni Önnek (katt a linkre): Boldog ünnepet kíván a Netedu csapata!


ikonOlvasószoba

Pedagógusok és gyerekek a szeretetről

Pedagógia és szeretet. Nyugodt szívvel írhatom, hogy az egyik legszebb hivatás és a legszebb szó szerepel most ebben a cikkben. Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe, és mi pedagógusok készülünk...

Tovább olvasom »

Igaz történet a testvéri szeretetről

Ebben a cikkben egy kis karácsonyi csokrot szeretnék átnyújtani vers, mese énekajánló és egy saját történet formájában. Rengeteg vers közül válogathatunk, nagyon sok mese szól a karácsonyról, most ...

Tovább olvasom »

SMS-ezz verset! Remek lesz!

Nincs új a Nap alatt. Egy olyan ötletről írok, amelyről talán hallott már, de most megpróbálom rábeszélni, hogy ki is próbálja. Ha rászánja magát, garantáltan remek mókának fogja találni. Vigyázat,...

Tovább olvasom »