Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

EdisonKids x Samsung Megoldáshok a holnapért kihívás

Írta: Neteducatio Dátum: 2021. március 03.

Az EdisonKids kiírta immár 3. kihívását, ahová olyan csapatokat keresünk, akik tele vannak ötletekkel, kreatív gondolatokkal és készek tenni azért, hogy ők maguk is részesei legyenek a holnap formálásának. Keressetek egy ötletet, amitől jobb holnapot vártok!

Mi az a probléma, amit a diákok szűkebb vagy akár tágabb környezetükben látnak? Mi lehet rá a megoldás? Küldjétek el nekünk egy rövid videó formájában!

A kihívásra 2-4 fős csapatokat várunk, olyan 12-18 év közötti diákokkal, akik egy-egy tanárukkal összefogva neveznek egy olyan ötlettel, ami megoldást adhat tágabb környezetük egy problémájára. Mindehhez a tudomány és technológia eszközeit hívják segítségül, mi pedig mentorokkal, tréningekkel támogatjuk őket.

A jelentkezéseket március 15-ig várjuk a www.edisonkids.org weboldalon, ahol a kihívás további részletei is megtalálhatók.

2021. március 22 és 2021 május 9 között online műhely munkák keretében segítjük a kreatív gondolkodás elsajátítását. A legjobb 8 terv és csapat bekerül a döntőbe.

2021. május 10 – 2021.június 11 között folytatódnak a műhelymunkák, a csapatok egy mentor segítségével dolgoznak a megoldáson. Ezt a fordulót egy prezentációval zárjuk, és a három legjobb megoldást díjazzuk.

A nyertes csapat az iskolájával 1 500 000 Ft értékben választhat innovatív eszközöket a Samsung Megoldások eszközlistájából.

 

 

Keressük az EdisonTanárokat!

Szeretnénk elismerni és kiemelni azokat az lelkes, jövőbe tekintő oktatókat, akik a klasszikus iskolai kereteken túl is szívesen dolgoznak együtt a diákjaikkal, és indulnak velük a kihívásunkon. Célunk, hogy ezeket a pedagógusokat összefogjuk, és együtt felépítsük az EdisonTanárok  közösségét, ahol képzésre, támogatásra és hasonlóan gondolkodó társakra találhatnak.

 

 


ikonOlvasószoba

Elindult a pedagógiai talentum-kereső!

Van egy jó pedagógia ötleted? Egy bevált módszered, vagy egy tanítást segítő eszközöd? Szerinted másnak is működhet?

Tovább olvasom »

Februári ötletelő 1. – „Rendhagyó” jelmezbál: színek, formák, festők képek

Egyre több iskolában, óvodában „divat” a „tematikus” farsang vagy jelmezbál, mely egy közösen kiválasztott téma köré épül. Évek óta motoszkál a fejemben, hogy mi lenne, ha egy-egy festőt, egy-egy k...

Tovább olvasom »