Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

A mobilok Obi-Wanja

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. október 17.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy történelemtanárnő, aki rendkívül szomorú és tanácstalan volt, mert diákjai folyton a telefonjaikat nyomogatták az órákon. Ez a tanárnő egyik reggel gondolt egyet és kitalálta, hogy járhat túl diákjai eszén. Attól kezdve minden órájára olyan feladatokkal érkezett, amelyeket telefonon kellett megoldani. A kecske is jól lakott, a káposzta is megmaradt, hiszen továbbra is lehetett telefonokat nyomogatni és végre valami haszna is volt a dolognak.

A siker azonban nem adta egykönnyen magát. A tanárnőnek nagyon nehéz dolga volt, mert nem ismert olyan felületeket, amik működnek mobilon, és amelyeket ismert, nem tudta, hogyan hasznosíthatná a tanórákon. Sok éjszakát töltött békésen szundító párja mellett ébren az ágyban, bámulva a monitort, keresve a megoldást. Gyűjtött ötleteket, de az újdonság varázsa hamar múlik, így tudta jól, nem állhat le a kutatómunkával, mert akkor a háború elveszett.

Ekkor fedezte fel Fegyverneki Gergő IKT-s ötlettár című kiadványát, mely egy csapásra megoldotta minden problémáját. A könyv tökéletesen átlátható és könnyen érthető módon gyűjt össze számtalan olyan felületet, melyet történetünk főhőse hasznosítani tudott és tud. A felületek használata egytől egyig ingyenes és a kötet felhasználási tanácsokkal is ellátja olvasóit. Nemcsak pedagógusok, de bárki, aki a digitális világ felé szeretne nyitni, egyszerűen tudja használni. Olvasása élvezetes, a megismert programok pedig egyértelműen függőséghez vezetnek.

Főhősünk már hétszer olvasta a könyvet és kipróbálta szinte az összes benne fellelhető alkalmazást. Diákjai egymásra licitálnak, hogy ki ér jobb eredményt a „redmentán”, vagy ki tudja a legszebb infografikát gyártani az „easel.ly-ben”. Van köztük bubbl.us szakértő, szófelhőgyárosok és preziguru. A tanárnőnél is itt a mobilja, néha be is száll egy-egy versenybe. Persze azért így is csilingel olykor a Facebook, de valóban számít ez, ha közben megy a munka?

A kiadvány az alábbi linken megrendelhető: / http://neteducatio.hu/uzlet/ikt-s-otlettar/


ikonOlvasószoba

Instant IKT

Hétfőn egy Somogy megyei gimnáziumban járt a Neteducatio. Könyveket vittünk magunkkal, melyek megkönnyíthetik egy pedagógus munkáját, hétköznapjait. A bemutatott kiadványok között szerepelt legújab...

Tovább olvasom »

Megjelent a Modern Pedagógus sorozat legújabb kötete

Az idei tanévben már a csapból is a Z és alfa generáció folyik és egyre több pedagógus ismeri fel, hogy mi az, amire ezeknek a gyereknek szüksége van. Ma már azok is próbálnak nyitni a digitális vi...

Tovább olvasom »