Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

5 tipp a hatékony online tanuláshoz

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. október 01.

Az e-learning, a távoktatás mára a XXI. század egyik leghatékonyabb tanulási formájává vált. Mi, a Neteducatio-nál arra törekszünk, hogy a nálunk végzett pedagógusok hasznos, azonnal adaptálható, gyakorlati tudásra tegyenek szert e-learning képzésink segítségével!

 

Az alábbi cikkben tippekkel segítünk még hatékonyabbá tenni a rugalmas, kényelmes otthoni tanulást.

 

1.Tipp: Legyen saját tanulósarkod!

Az első és legfontosabb, hogy legyen egy saját tanulósarkod, ahová nyugodtan elvonulhatsz a távoktatás során, ahol a szükséges eszközök (pl. laptop, internet) is rendelkezésedre állnak. Ez lehet a nappali egy kicsi zuga, de akár a hálószobád, jó esetben a dolgozószobád íróasztala is. Érdemes kényelmes, otthonos helyet választani, ahol jól érzed magad. Tudasd a családoddal, lakótársaiddal is, hogyha a tanulósarkadba vonulsz, akkor legyenek szívesen tiszteletben tartani azt, hogy épp továbbképzed magad.

 

2.Tipp: Ellenőrizd az internetkapcsolat!

Az e-learning tananyagok elképzelhetetlenek stabil internetkapcsolat nélkül. Mielőtt nekiállsz a tanulásnak, győződj meg arról, hogy minden rendben van a kapcsolattal. Persze lesz, amit le is tudsz menteni, letöltetni (vagy akár kinyomtatni), de a távoktatás jórészt online zajlik, a konzulenseddel is így tudod tartani a kapcsolatot, így ezt mindenképpen tartsd szem előtt.

 

Óvodapedagógus vagy? Kattints ide az akkreditált továbbképzésekért!

 

3.Tipp: Határozd meg az online tanulásod céljait!

Mielőtt nekifogsz a megfelelő e-learning képzés kiválasztásához, fontos, hogy gondold át, mit szeretnél belőle profitálni. Elméleti tudásodat szeretnéd felfrissíteni? Esetleg gyakorlati, azonnal adaptálható ötletekre vágysz? Szerencsére a Neteducatio mindkettőre nyújt megoldást képzéseivel.

Hasznos lehet, ha előre megtervezed, hogy melyik nap melyik fejezetet fogod elvégezni a továbbképzés anyagából. A Neteducatio e-learning képzései szinte megtervezik a folyamatot helyetted, hiszen a nagyobb egységek (tanulási egység) kisebb részekre, fejezetekre vannak osztva. Így könnyedén megtervezheted, mire mennyi időt szánsz a távoktatás során.

 

Tanító, tanár vagy? Szívesen megismernéd a Neteducatio e-learning képzéskínálatát? Ide kattintva megteheted!

 

4.Tipp: Készíts tanulási stratégiát!

Mindenki ismeri magát annyira, hogy tudja, hogyan szeret tanulni: kis kártyákkal, videókkal, zenével? Esetleg szeretsz utána olvasni mindennek? Szívesen nézel előadásokat a témákban, esetleg egy-egy konferenciára is elmész? Mérlegeld erősségeidet és gyengeségeidet, majd válassz ennek megfelelően tanulási stratégiát. A Neteducatio e-learning alapú pedagógus továbbképzéseiben változatos tananyagokkal találkozhatsz, így biztosan megtalálod a neked megfelelőt!

 

5.Tipp: Vegyél részt az online diskurzusban!

A Neteducatio felületet biztosít a szakmai eszmecserékre, a gyakorlati kérdések megvitatására egy fórum keretein belül. Élj ezzel a lehetőséggel! Oszd meg a kollégákkal véleményedet, esetleg egy-egy jó gyakorlatot, bevált receptet. A konzulensedet pedig bármilyen, a képzés tartalmával kapcsolatos kérdéssel keresheted e-mailben, a nap bármely szakában.

 

Kedvet kaptál az e-learninghez? Kattints ide, tekintsd meg képzéskínálatunkat!

 

 

 

 

Az eredeti cikk itt olvasható: https://www.go1.com/post/top-5-study-tips-online-learning

 


ikonOlvasószoba

E-learning, a pedagógus jó barátja

Kötelező 120 kredit 7 évenként. Mindannyian tudjuk, hogy vannak, akik minél előbb túl akarnak lenni a továbbképzésen, néhányan az utolsó pillanatig húzzák, vannak akik minél többet szeretnének tanu...

Tovább olvasom »

Játékos képességfejlesztés az óvodában

Az óvoda egy varázslatos, biztonságos hely, ahol jó együtt lenni, ahol jó mesét hallgatni, énekelni, táncolni… vagy csak odabújni az óvó nénihez. Mit csináltál ma az óvodában? – kérdezi a szülő gye...

Tovább olvasom »