Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Húsvéti ötletek, tevékenységtervek

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. március 09.

Drámajátékok, ügyességi- és sorversenyek, kézműves ötletek – avagy: hogyan elevenednek meg a hagyományok a modern pedagógiai módszereken keresztül. Játékok, ötletek, tevékenységtervek a húsvét ünnepléséhez.

Piros tojás, fehér nyuszi – húsvéti e-book óvodapedagógusoknak és tanítóknak

Kíváncsi, mit is talál az e-bookban? Szívesen belelapozna az új húsvéti játéktárunkba? Íme, egy kis ízelítő:

 

Ki fog locsolni?

A játék célja: egyensúly és koordináció fejlesztése mellett a gyerekek megismerhetnek egy hagyományos népszokást.

Ajánlott életkor: 3-9 éves

Eszközigény: evőkanál, nyers tojás és bármi, ami bójaként tud funkcionálni

A játék leírása: a játék arra a hagyományra épít, hogy húsvét hétfőn a fiúk elindultak meglocsolni a lányokat. Délelőtt kellett az összes ismerős, locsolandó lányhoz eljutni, mert amelyik legény nem ért oda déli 12-ig, azt a lányok locsolták meg, cserébe a késésért.

Erre a hagyományra építve alakítson ki egy pályát, ahol a tojást lehet gurítani. Legalkalmasabb erre egy füves terület, ami legalább 12 méter hosszú – ezen sorakozzanak fel egymás mellett a fiúk, és velük szemben várják őket a lányok…

 

Érdekli, hogyan folytatódik a játék? Szeretne még több hasonló tevékenységtervet olvasni? Esetleg kézműves tippekre vagy drámajátékokra van szüksége?

Ne habozzon, rendelje meg most új, húsvéti e-bookunkat!
http://neteducatio.hu/uzlet/piros-tojas-feher-nyuszi-szines-otletek-kezmuves-es-dramajatekok-husvetra-ovodapedagogusok-es-tanitok-szamara/

 


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

A húsvét közeledtével számtalan lehetőség nyílik, hogy szabadjára engedjük fantáziánkat és a legkreatívabb kézműves ötletekkel köszöntsük a tavaszt. Ajánlónkban most is pár lépésből megvalósítható,...

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

Tavaszváró képgalériánkban az iskolai és óvodai növényültetésre adunk néhány kreatív tippet. Az egyszerű, mégis látványos és praktikus ötleteknek a gyerekek is örülni fognak!

Tovább olvasom »

AZ ÓVÓ NÉNI ÍGY CSINÁLJA!

Színes, vidám, izgalmas és igazán hasznos az óvodapedagógusok számára. Vajon mi lehet ez? Bizony nem más, mint a Neteducatio új óvodai szakkönyve!

Tovább olvasom »