Ugye mi jó barátok vagyunk?


UGYE MI JÓ BARÁTOK VAGYUNK-borito (300.1 × 210 mm)
13141516

Különleges utazásra hívlak, Kedves Olvasó: egy varázslatos kutyamókás világba kapsz betekintést. A könyv elolvasása után –reményeim szerint- megerősítést nyer benned is, hogy az élményalapú, gyakorlatorientált oktatási módszerek mennyivel tudják a mindennapi oktatási/nevelési módszereinket színesíteni. Hogyan tud egy kutya segíteni a szorzótáblában, vagy akár a történelemtanításban?   Az állatasszisztált intervenció felhasználási lehetőségei a pedagógiai gyakorlatban Lakos […]

Kiknek ajánljuk? Pedagógus
Azonosító:

Bruttó:

3 390 Ft

Részletes információ

Különleges utazásra hívlak, Kedves Olvasó: egy varázslatos kutyamókás világba kapsz betekintést. A könyv elolvasása után –reményeim szerint- megerősítést nyer benned is, hogy az élményalapú, gyakorlatorientált oktatási módszerek mennyivel tudják a mindennapi oktatási/nevelési módszereinket színesíteni. Hogyan tud egy kutya segíteni a szorzótáblában, vagy akár a történelemtanításban?

 

Az állatasszisztált intervenció felhasználási lehetőségei a pedagógiai gyakorlatban

Lakos Judit évek óta vezet állatasszisztált terápiás foglalkozásokat, melyek magukban rejtik a csodát. Arról ír ebben a kiadvanyban, hogy miként is születik meg ez a csoda.

“Abban a pillanatban, ahogy egy négylábú Szőrpajti (nemre és fajtára való tekintet nélkül!) megjelenik a csoportszobában, már megszületik a Varázslat!
Bájos megjelenésükkel mindenképpen érzelmet váltanak ki belőlünk, annak előjele nélkül.

De mi a titok?
Kutyás foglalkozásaink alatt rendszeresen megfigyelhetjük, hogy a résztvevők érzelmi állapota a foglalkozás alatt pozitív irányba változik, csökken a szorongásuk, könnyebben megvigasztalhatóak. A figyelmüket folyamatosan a kutyára fókuszálják és ez által könnyebb feladathelyzetbe tartani őket.”

Egy szorongóbb, visszahúzódóbb, vagy magában bizonytalan gyermek számára egy kutyás foglalkozás ösztönzőleg és bátorítólag fog hatni, hiszen ha valaki, a kutyus sem vele, sem senkivel szemben nem fog elvárásokat támasztani. A kutyussal történő rendszeres találkozások során kötődés és bizalom alakul ki az ember és állat között.

De vajon bárkihez vihetünk terápiás kutyát? Hogyan tud egy kutya segíteni a szorzótáblában, vagy akár a történelemtanításban?

Különleges utazásra hívlak, Kedves Olvasó: egy varázslatos kutyamókás világba kapsz betekintést. A könyv elolvasása után –reményeim szerint- megerősítést nyer benned is, hogy az élményalapú, gyakorlatorientált oktatási módszerek mennyivel tudják a mindennapi oktatási/nevelési módszereinket színesíteni.

Mert hiszem, hogy minden ránk bízott gyermek jövője a mában dől el.

 

Lakos Judit

 

 

 

 


Bruttó:

3 390 Ft