Betűfogó (Betűelemek fejlesztő kirakó)


428336213_904659844999522_4134024120342469618_n
DSC_6298DSC_7678DSC_7691428413418_904659841666189_7009850341970986570_nBetűfogó készletDSC_7680

Gyermeked utolsó tanévét kezdi az óvodában? Elsős gyermeked nehezebben ül le otthon gyakorolni? Szeretnéd játékosan fejleszteni az íráshoz szükséges képességeket? Olyan játékot keresel, ami cselekvő tapasztalatszerzéssel támogatja a tanulási folyamatokat? Akkor remek választás a Betűfogó, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. A készlet egy gyakorlati útmutatót is tartalmaz, tele ötletekkel, hogyan tudod segíteni a gyermeket az íráselőkészítés, […]

Kiknek ajánljuk? Óvodapedagógus, Pedagógus, Tanító
Azonosító:

Bruttó:

15 900 Ft

Részletes információ

Gyermeked utolsó tanévét kezdi az óvodában? Elsős gyermeked nehezebben ül le otthon gyakorolni? Szeretnéd játékosan fejleszteni az íráshoz szükséges képességeket? Olyan játékot keresel, ami cselekvő tapasztalatszerzéssel támogatja a tanulási folyamatokat? Akkor remek választás a Betűfogó, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. A készlet egy gyakorlati útmutatót is tartalmaz, tele ötletekkel, hogyan tudod segíteni a gyermeket az íráselőkészítés, írástanulás folyamatában.
 
 
Kolonics Zsuzsanna vagyok, szakvizsgázott gyógypedagógus és mesterpedagógus. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán végeztem oligofrénpedagógia-pszichopedagógia szakon, 2006-ban közoktatási vezetői, szakértői és pedagógus szakvizsgát tettem a BME-n. 2023-ban mesterpedagógusi pályázatot nyújtottam be, melynek témája az íráselőkészítés, írástanulás folyamatának segítése. Jelenleg utazó gyógypedagógusként dolgozom, óvodás korosztállyal. Gyakorlatomban az utóbbi években leggyakrabban előforduló kognitív pszichikus funkció zavarok a beszédszerveződés, a nyelvi nehézség zavarai, lateralitás, dominancia, a saját test, a tér érzékelésének illetve mozgáskoordináció, a finommozgások zavara. Fejlesztő innovátor profilú mesterpedagógusként a célom volt egy sokoldalú készségfejlesztést lehetővé tevő oktatási segédeszköz tervezése, fejlesztése. Így született meg a Betűfogó termékcsalád, melynek célja az írásmozgás-koordináció fejlődésének segítése, mely az íráskészég elsajátításának előfeltétele.
 
 

cselekvő tapasztalatszerzésre.

Játszhatunk magukkal a betűelemekkel, kombinálhatjuk a betűelemeket az alaplapokkal, de az írott kisbetűk, sőt akár szavak is kirakhatók az elemekből. A betűk elemekből történő összeállatásához nyújt segítséget a magyar ábécé kisbetűit tartalmazó kártyacsomag.

A játék számos, az iskolaérettséghez szükséges képesség erősítését célozza játékos, cselekedtető formában, így már nagycsoportos óvodásoknak is ajánlható.

A kis elsősök pedig használhatják az íráselőkészítés, írástanulás folyamatában. E játékban a kisbetűk gyakorlására nyílik mód.

Ez a játék nektek szól,

– ha gyermeked utolsó tanévét kezdi az óvodában,
– ha elsős gyermeked nehezebben ül le otthon gyakorolni,
– ha szeretnéd játékosan fejleszteni az íráshoz szükséges képességeket,
– ha olyan játékot keresel, ami cselekvő tapasztalatszerzéssel támogatja a tanulási folyamatokat.

​A doboz tartalma:​

  • 2db alaplap: formabeillesztő tábla és vonalas tábla
  • betűelemek a formabeillesztő és a vonalas táblához
  • 2 db vászonzsák a betűelemek tárolására. A natúr zsák a vonalas tábla elemeit tartalmazza, a színes zsák a formabeillesztő tábla tartozékait. A színes zsák tapintózsákként is funkcionál.
  • 44 db-os kártyacsomag, a magyar ábécé kisbetűinek a megépítéséhez, a natúr zsákban található elemekhez.
  • Útmutató (39 féle játék- és tevékenységötletet tartalmaz)

Anyaga: lézervágott nyírfa rétegelt lemez

Ajánlott életkor: 5 éves kor felett

Egyéb információk

Játéknak nem minősülő termék. Oktatási környezetben felnőtt felügyelete mellett oktatási célra használt eszköz.

Csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett használható!

Csak 3 éves kor felett használható, mivel kis méretű alkatrésszeket tartalmaz, melyek könnyen lenyelhetők vagy belélegezhetők. Fulladásveszély!

A textilzsákok kézmeleg vízben kézzel, kifordítva moshatók, szárítógépben nem száríthatók.

Adatok

Gyártó : Lure-Tech Kft

A betűfogó eszköz tervezője: Kolonics Zsuzsanna gyógypedagógus

Gyártó: Lure-Tech Kft.

Grafikai tervezés és kivitelezés: Rácskai Ági

Termékfotózás: Sárdy Petra (Petfruska)

 

 

 


Bruttó:

15 900 Ft