Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Streamelés és észrevétlen tanulás

Írta: Neteducatio Dátum: 2020. szeptember 29.

A Da Vinci Kids tartalomszolgáltató platform egyedülálló ismeretterjesztő alkalmazással jelentkezik- ezúttal az iskolai oktatás támogatására. Gondosan válogatott prémium multimédiás tartalmak, személyre szabhatóság, több eszközön használható előfizetés és a 21. században nélkülözhetetlen kompetenciák fejlesztése – ezt kínálja nem csak otthonra, de az osztálytermekbe is a Da Vinci Kids App.

A Da Vinci Kids virtuális világát az aktuális trendeknek megfelelőn alakították ki a 6-12 évesek számára. Mivel ők a digitális bennszülöttek és egyben a legfogékonyabb életkorban vannak, fontos, hogy az életkoruknak megfelelő, okosan összeválogatott, mégis szórakoztató ismeretterjesztő tartalmakkal találkozzanak, és válaszokat kapjanak az őket foglalkoztató kérdésekre.

A játékos tanulás ezért egy fontos eszköz a pedagógusok kezében ahhoz, hogy önálló gondolkodású, életrevaló gyerekeket neveljünk. A játékos tanulás segít nekik könnyebben venni az akadályokat, a játék által fogékonyabbak lesznek az új tudás elsajátítására, és nem utolsósorban sikeresebb, boldogabb felnőttek lesznek.

A gyerekek nem tesznek különbséget az egyes médiatípusok között, ezért az app kialakításakor fontos volt, hogy minden egy helyen legyen elérhető, és minden a láthatatlan, játékos tanulást szolgálja. Ezért a Da Vinci Kids appban a felhasználó észrevétlen juthat el egy tudományos műsortól egy stratégiai játékhoz, egy matek kvíztől egy természetfilmhez. Maga fedezheti fel a streamelhető tartalmakat, melyben nagy szerep jut a saját avatárjának, mellyel egyéni élményeket szerezhet a virtuális térben, így a saját tempójában tanulhat a szórakoztató ismeretterjesztő anyagok segítségével. A másik fontos személyes jellemző az életkor-specifikusság. Nem általában a korosztálynak megfelelő, hanem a pontos életévnek és iskolai osztálynak releváns műsorokat és játékokat válogattak a fejlesztők – mást kap egy 6 éves, mint egy 9 vagy 11 éves felhasználó.

Az app a tananyagba integrálva is segíti a világ megismerését, és könnyen követhető kategóriákba rendezve segíti a megfelelő téma kiválasztását. A rövid és érdekes témafelvetések egy-egy tanítási óra felütéseként is kiválóan alkalmazhatóak, így összekapcsolható az online tér nyújtotta élmény és a tanmenet tudásanyaga. Egy-egy témakörhöz (szorgalmi) házi feladatnak is feladható a kapcsolódó kategóriában egy-egy műsor megtekintése, vagy kvízek kitöltése. A tudományos kisfilmek és játékok segítségével a gyerekek olyan készségei is fejleszthetők, mint a problémamegoldás, kritikai érzék, kíváncsiság, de a kódolás, a kreativitás vagy akár az érzelmi intelligencia.

Hogyan működik a gravitáció? Mik azok a fraktálok? Hány km/h-val fut a leggyorsabb állat? A gyerekek nagy kérdéseire a Da Vinci Kids appban biztos megtalálják a választ, legyen szó matematikáról vagy történelemről, fizikáról vagy a képzőművészetről. Emellett kreatív játékok, puzzle, stratégiai, fejtörő, multiplayer típusú játékok is elérhetők. Az okosalkalmazás célja a tanulás megszerettetése és a gyerekek fejlesztése. Komplex, fejlesztő, mégis érdekes edukációs tartalom, mely kiváló tanítást segítő program a tanároknak. A játszva tanulás ezentúl nem elérhetetlen.

 

A Da Vinci Media GmbH-ról:

A Da Vinci Media egy Berlin-központú média vállalat, amely Da Vinci Kids néven (TV csatorna és VOD applikáció) több száz órányi, válogatott, oktató szórakozást kínál heti hét napban, 24 órában. Emellett a Da Vinci Learning TV csatorna díjnyertes, tudományos dokumentumfilmeket is kínál, melyeket a szülők, felnőttek is élvezhetnek esténként.

Közép és Kelet-Európában, Oroszországban, Afrikában és Ázsiában összesen 90 országban, 21 nyelven vagyunk elérhetőek. 2007-es alapításunk óta ma már több mint 60 millió otthonban sugárzunk friss és motiváló tartalmakat a világ minden tájáról, lineáris és VOD formában. Műsoraink a szórakozást a tanulással ötvözik, hogy megfeleljenek a kíváncsi gyerekek és szüleik elvárásainak.

A több mint 2500 olyan anyaggal – melyeket a nap bármely szakában, nyugodtan meg lehet tekinteni -a Da Vinci arra ösztönzi a nézőket, hogy tegyék teljesebbé és különlegesebbé az életüket. Az ismeretanyagot lebilincselő és izgalmas elmekalanddá változtatjuk, mindezt kreatív vizuális technikák és hasznos oktató tartalmak felhasználásával. Műsoraink okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek és fejlesztőek. Olyan környezetet alkotunk, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.

ABOUT AZOOMEE / DA VINCI 

Azoomee / Da Vinci is a kids’ global media company and app development studio with offices in London, Berlin, Istanbul and Luxembourg. In 2019, Azoomee acquired Da Vinci Media, thereby forming the no. 1 educational entertainment company in the world. The company’s mission is to unlock children’s full potential by igniting a passion for discovery and imagination through inspiring videos and games. Through its mobile apps, TV apps, and TV channels, the Azoomee and Da Vinci content is watched by an audience of 60 million families & kids in over 190 countries and in 21 languages.

 

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag