Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Motiválj okosan!

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. július 08.

Te vagy az a tanár vagy tanító, aki sosem mulasztja el azt, hogy írjon pár kedves sort a gyerekek dolgozataira, vagy füzetébe? Még rajzolni is szoktál nekik valami kedveset? Tudod, hogy személyes bíztatással és egy kis vidámsággal sokkal inkább tudod őket motiválni?

A Neteducatio csapata újabb kreatív ötlettel rukkolt elő, amivel megkönnyíti a pedagógusok munkáját, segít motiválni a gyerekeket és vidám hangulatot varázsol a termekbe.

A Napi Mosoly Matricacsomag minden tanító és felsős tanár eszközkészletének elengedhetetlen része!

…és hogy miért?

A matricák színes és kreatív képei mosolyt csalnak a gyerekek arcára. Minden matrica valamilyen pozitív megerősítést tartalmaz, hiszen a cél az, hogy a diákok munkáját, erőfeszítéseit meglátva a pedagógus minden értékelés során kiemeljen valamit, ami pozitív az adott tanuló munkájában. Ezáltal fejlődik önbecsülésük, bátrabban mernek majd próbálkozni a következő kihívásnál.

Minden matricán található a kép mellett valamilyen bíztató szöveg, ami értékeli a gyermekek munkáját, erőfeszítéseit. Ez elengedhetetlen része a szakmailag megfelelő értékelésnek, hiszen fontos, hogy a gyermek mindig tudja, miért kap dicséretet, mi az a munkájában, amit ügyesen megoldott. Így az értékelő szövegnek köszönhetően beépíti azokat az elemeket, amiket jól csinált, amire a dicséretet kapta, és a következőkben azokra fog építeni. A motivációnak elengedhetetlen része az, hogy a gyerekek tudják, mi az erősségük, mit erősített meg a munkájukban a pedagógus – ez beépül és belsővé válik majd náluk.

A színes és kreatív képek mosolyt csalnak az arcokra, a szövegek pedig lehetővé teszik a személyre szabott és fejlesztő értékelést.

A matricákat úgy terveztük meg, hogy praktikus legyen a méretük: akár a füzet szélére, a margóra, a munkafüzetbe, vagy a dolgozat végére is felragaszthatók. Kis méretük ellenére mégis jól láthatóak a minták és a feliratok is, hiszen azok fontos részei a szakmailag megfelelő értékelésnek.

Ne feledje, hogy pedagógusként fontos, hogy mindig visszajelezzen a munkafolyamat közben is a diákok munkáiról, értékelje azt. Természetesen ennek sok módja lehet a nonverbális kommunikációtól a dicsérő szavakon át a szöveges értékelésig. A matricák ehhez adnak egy nagy pluszt, segítséget Önnek, de semmiképpen sem kizárólag ezzel értékelje a gyermekek munkáját!

Értékelj Te is a Napi Mosoly Matricákkal – légy kreatív, színes és használd a fejlesztő értékelést, hogy mosolyt csalj az arcokra!

Jó munkát és vidám pillanatokat kívánunk!


ikonOlvasószoba

Gyermekszáj

Üdítő nyári pillanatok a pihenéshez! Olvasd el és mosolyogj egy nagyot azokon a vicces gyermekszájakon, akik a magyartanáraink idei tanévét feldobták!

Tovább olvasom »

Újítsa meg módszertanát velünk!

Itt a tavasz, a megújulás időszaka. Frissítse fel módszertani repertoárját velünk! 

Tovább olvasom »