Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Mesélj velünk!

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. július 12.

Sok óvodapedagógus kedvence – a Mesepárnás mesecsoda – egy újabb lelkes óvodapedagógust varázsolt el!

Mese? Bábozás? Kreativitás? Alkotás? Ha már egyetlen kérdésre is igen a válasza, akkor mi ajánlunk Önnek egy olyan szakkönyvet, amivel kibontakoztathatja ügyességét, és örömet és meglepetést varázsolhat a kicsiny arcokra!

A Mesepárnás mesecsoda 11 csodálatos mesét dolgoz fel egy egyedülálló technika segítségével. A mesepárna már nem csak egy ülőalkalmatosság többé, hanem a mesélés helyszínéül szolgáló varázslatos világ, amit a gyerekekkel együtt alkothat meg. Ez ösztönzi a kicsiket arra, hogy ők maguk is mesélővé váljanak, ezzel fejlesztve szókincsüket, fantáziájukat, kommunikációjukat.

Olvassa el most egyik kollégája – Bali Katalin – tapasztalatát a kiadványról és a módszerről:

Már régóta használom a Neteducatio által kiadott módszertani szakkönyveket a munkám során.
Amikor megjelent  a “Mesepárnás mesecsoda” című kiadvány sejtettem, hogy egy nagyon szuper, újszerű  motivációs eszközzel találkozhatok, ha megvásárolom a könyvet és elkészítem a saját  csodálatos mesepárnáimat a csoportomnak. Nagyon szeretek alkotni, szeretem a kihívásokat. “Szivárványországot” is elkészítettem a csoportszobánk falára, melyhez ihletet a “Mesés kalandok Szivárványországban” című könyvből merítettem.
Miután kézhez vettem a”Mesepárnás mesecsoda” című kiadványt nagy örömben volt részem, pontosan így képzeltem el. Szuper ötletek, a megvalósítás menete, anyagszükséglet, tevékenységtervezetek, fantasztikus részletes leírások, amik alapján bárki könnyedén el tudja készíteni saját csoportja kedvelt meséihez a mesepárnákat.
Én már négyet el is készítettem és még sok-sok mesét gyűjtöttem össze az újabb mesepárnák elkészítéséhez, melyeket szeptembertől szeretnék kipróbálni az új (heterogén)  csoportomban.
Úgy gondolom, hogy a már meglévő motiváló eszközökön kívül nagy sikerrel fogom alkalmazni a mindennapi mesélés során a mesepárnákat. Nagyon sok lehetőséget látok ezekben az eszközökben. Gyakorló óvodapedagógusként biztos vagyok benne, hogy felkelti, és fenn tartja a gyermekek érdeklődését, figyelmét. Bízom benne, hogy a kissé bátortalanabb gyermekek is sokkal szívesebben fognak mesélni és a kicsit izgágábbak, és érdeklődőbbek lesznek.
Köszönöm “Mesepárnás mesecsoda”!

Íme, Bali Katalin kreativitása képekben:

mese4 mese3

mese2 mese1

 

A Mesepárnás mesecsodáról itt tudhat meg többet: http://neteducatio.hu/uzlet/meseparnas-mesecsoda/