Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Last minute támogató ötletek a felvételi előtt

Írta: Neteducatio Dátum: 2022. január 19.

A középiskolai felvételi vizsgaidőszak minden család életében egy kihívásokkal telített időszak. Szülőként és pedagógusként egyaránt aggódunk azon, miként tudjuk a leginkább segíteni a gyermeket ebben a helyzetben.  Készítette: Antaliné Miss Lilla

A tárgyi felkészültéség mellett rendkívül fontos, hogy mentálisan is a lehető legjobb formájukat hozzák, még akkor is, ha ez a felvételi döntés nem fogja végérvényesen meghatározni az életüket.

Remek ötleteket osztottak meg kollégák, miként lehet erőt adni, hogy a vágyott célt elérhessék; az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

Eppel-Pásztor Adrienn: Felvételi Felkészítő Munkafüzet- Testi-lelki tippekkel

 

Adrienn iskolapszichológusként remek támogató gyakorlatokat gyűjtött össze egy innen is letölthető, nyomtatható formában, amelyek a teljes felvételi folyamat alatt segíti a kihívással szembenéző tanulókat.   Az általános tudnivalóktól a szorongás oldásának módszereiig, és a különböző megküzdési stratégiáig sokrétűen támogatja a sikeres mentális felkészülést.

 

 

Varázserejű szavak és eszközök

 

Simkó Edit osztotta meg a megbűvölt szőlőcukor, amelyet elfogyasztva minden a vizsgázó eszébe jut. Némi odafigyelés, egy parányi ötlet, és hihetetlen energiák szabadulhatnak fel. Biztosan segít a vizsgázóknak, de saját tapasztalatból mondom, hiszen az érettségi előtt álló fiatalként kapott hasonló üzenetem mai napig őrzöm-,  hogy akár örök emlékké is válhat egy-egy ilyen kedves odafordulás.

Személyre szabott támogató üzeneteit osztotta meg Madaras Rita is, akik  ilyen támogatás mellett  biztosan szárnyra kapnak egy-egy ilyen édes gondolattól.

Vámos Robi ötlete nyomán készítettem én is a 2 évvel ezelőtt felvételiző tanítványaimnak bűvös ceruzát, amelyről nagyobb eséllyel hitték el, hogy a leírt megoldások valóban a megfelelőek.

Kedves Kollégák! Vigyétek bátran az ötleteket, és nyugtassátok meg a tanítványaitokat, hogy ez csupán egy lépcsőfoka annak, ahová érniük kell, de nem ezen múlik az útjuk!

 

Sok sikert kívánunk minden gyermeknek és az értük izguló pedagógusoknak és szülőknek kitartást!

Ne feledjétek, a pedagógus pályán is és a gyermeknevelésben is az első 40 év a legnehezebb!