Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kapaszkodjunk a mesékbe!

Írta: Neteducatio Dátum: 2021. december 03.

A bizonytalan és kaotikus mindennapok hatásai, amelyeket felnőttként megélünk mostanság, és a ránk háruló extra feladatok, amelyet csak gyűrünk nap nap után, már a legkisebbek életébe is beszivárognak. Akármennyire is gondos a pedagógus és a szülő, a kicsiket is megviseli ez az időszak. Ha a betegség közvetlen hatásaival esetleg nem is találkoznak, a feszültséget érzik. Nehezebben alszanak el, így napközben nehezebben vonhatók be a tevékenységekbe, a nagyobbak nehezebben tanulnak, rövidebb ideig képesek a koncentrációra, kevesebb feladattal boldogulnak, több a konfliktus, és a társak közötti agresszió.

Azoknak, akik szembesülnek ezzel a helyzettel, és megoldást keresnek, szeretnénk egy módszertani kiadványunkat ajánlani, mely már középső csoporttól, akár felső tagozatig segítséget nyújthat.  Hanula Erika Relaxmesék  c. könyvében lecsendesítő, szorongást oldó meséket találhatunk, segítve a nevelésünkre bízott gyermekeknek ezt az embert próbáló helyzetet átvészelni, és egy újfajta megküzdési stratégiát, a relaxációt megismerni.

 Az advent várakozással teli, meghitt időszaka éppen alkalmas lehet arra, hogy a mesék világát hívjuk segítségül, és a mesei hősökhöz hasonlóan, közösen leküzdjük legalább a gyermeki lelkekben a félelem és bizonytalanság szörnyeit.


ikonOlvasószoba

Mentális mentőcsomag pedagógusoknak- „Kiégni csak az tud, akiben ott a tűz.”  

Mentális mentőcsomag „Kiégni csak az tud, akiben ott a tűz.”   Mindannyian érezzük, hogy a jelenlegi helyzet leterhel bennünket, nem csak fizikailag, hanem mentálisan is. Több mint egy éve életünk ...

Tovább olvasom »

Tudatosan motiválni -Tóth Tamás tanító cikksorozata

Tanulási motiváció: Miért szeretnek, vagy éppen nem szeretnek tanulni a gyerekek?

Tovább olvasom »

Adventi ötletelő 3. – Luca napja

A Gergely-féle naptárreform előtt (egészen 1582-ig) a Szent Luca (olaszul Santa Lucia) ünnepét megelőző december 12-e volt az év legsötétebb napja, a téli napforduló ideje, így Lucával kezdődött az...

Tovább olvasom »