Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Interjú

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. március 03.

Megtaláltuk 2016 legjobb iskolai és óvodapedagógusait! Elsőként az óvodapedagógus kategória nyertesét kérdeztük a jelölésről, versenyről, élményeikről.

Mit gondolt, hogyan érezte magát, amikor megtudta, hogy jelölték a Neteducatio pedagógus Oscar-díjára?

Bacsi Bernadett (óvodapedagógus): Egy volt, kedves kolleganőm Pap Evelin jelölt a díjra, amit persze utána még számtalan jelölés követett. Nagyon örültem neki, főleg amikor volt óvodásaim, szülők kedves hozzászólásait, újabb jelöléseit olvastam.

Hogyan támogatták a gyerekek, kollégák, szülők?

B.B.: Sok-sok bíztatást kaptam, főleg szülőktől és olyan nem közvetlen kollegáktól, akik jól ismernek engem. Aki különösen örül az eredményeimnek, támogat és bíztat, az Kanizsai Mária, aki az Eötvös József Főiskolán tanáromként igen megküzdött velem. Viszont ő az, aki minden találkozásunk, beszélgetésünk alkalmával elmondja: „Betti te meg tudod csinálni! Te képes vagy rá! ” Jólesik ez a nagy bizalom tőle, mert nagyon felnézek rá.

Mit gondol, mi lehet az a plusz a munkájában, ami miatt jelölték a díjra?

B.B.: Pap Evelin, volt kollegám nem véletlenül jelölt engem a díjra. Jól ismer engem, tudja, hogy számomra nem létezik lehetetlen, megoldhatatlan feladat. Ismeri képességeimet és biztos abban, hogy a gyerekekért bármilyen megoldhatatlannak tűnő feladatot is képes vagyok ellátni és megoldani. Felkarolom a hátrányos helyzetű családokat, és ahol csak lehet, segítem őket, illetve megkeresem azokat a lehetőségeket, amelyek ezeknek a gyerekeknek sokat jelentenek.

Ki a példaképe, akit jelölne a Pedagógus Oscar-díjra?

B.B.: Példaképem Halasy Marianna a dávodi Forrás Általános Iskola igazgató asszonya, aki először nyújtott nekem lehetőséget, hogy elkezdjek ezen a pályán dolgozni. Ő az, aki bizalmat szavazott nekem; bár már nem dolgozunk együtt, azóta is segíti munkámat. A legkedvesebb, legjobb pedagógus, akit valaha ismertem, akit kollegái és az iskolájába járó gyerekek is tisztelnek és szeretnek. Számomra Ő egy igazi példakép!

Mik azok a tulajdonságok, amelyek egy igazi 21. századi pedagógust jellemeznek?

B.B.: A legfontosabb, hogy a pedagógus szeresse a hivatását, a gyerekeket. Türelmes, felismeri a gyerekekben a külön-külön kis egyéniséget, és ehhez alkalmazkodva fejleszti. Legyen kedves és egyben szigorú is, tiszteljék, de szeressék is a gyerekek. Úgy oktasson, hogy a hagyományokat ötvözze a modern nevelési elvekkel. A gyermekek egyéni képességeihez méri az elsajátítandó tananyagot, és azt játékos formában tanítja meg a nekik. Hatékony, innovatív, ismeri és használja az új IKT eszközöket, tiszteletre, toleranciára nevel, folyamatosan képzi magát, az új dolgokban naprakész.


ikonOlvasószoba

Interjú

Interjúsorozatunk folytatásaként 2016 legjobb iskolapedagógusát kérdeztük a Pedagógus Oscar során szerzett élményeiről.

Tovább olvasom »

Interjú – Legjobb tanulóink véleménye

Rendhagyó interjúsorozatunkban ezúttal legjobb tanulóinkat kérdeztük e-learning képzéseinkről, otthon tanulásról, személyes tapasztalataikról. Íme, hogyan vágtak neki és milyen élményekkel gazdagod...

Tovább olvasom »

A bábjáték ereje

A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt nagyon alkalmas módszer a gyermeki személyiség fejlesztésére.

Tovább olvasom »