Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Egy mesés délután

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. október 16.

Október 13-án, pénteken került megrendezésre a Modern Mesedélután, melynek keretein belül Kádár Annamária előadását hallgathattuk meg, illetve közelebbről megismerkedhettek a résztvevők a Neteducatio Modern Mesesarok sorozatával, szerzőivel is.

Egy szép őszi napon nagy volt a sürgés forgás a Neteducatio háza táján. Minden szorgos kis manó azon munkálkodott, hogy a délután vendégségbe érkező tündérek jól érezzék magukat, minden földi jót megkapjanak. Nem is kellett sokat várni az első érkezőkre, szép lassan meg telt a terem izgatottan beszélgető tündérekkel: óvodapedagógusokkal, tanítókkal, érdeklődőkkel.

A mesés délutánt Páll Viktória nyitotta meg, aki a Neteducatio nevében üdvözölte a résztvevőket, a mesék fontosságáról beszélt és bemutatta a Modern Mesesarok köteteit. Őt követte Porteleki Sára, a Budapest School tanító nénije, aki a mesék tanteremben való feldolgozásáról adott rengeteg hasznos tippet és ötletet, sőt, azt is elmondta ő hogyan valósította meg ezeket az Elza Hajnalvölgyben című kiadvány segítségével. 

oktober13_kollazs

A fáradt tündéreket terülj-terülj asztal várta, és mire mindenki felhörpintette az utolsó korty kávéját is, megérkezett a délután nagy varázslója, Kádár Annamária is. Miben rejlett a varázsereje? Olyan hétköznapi történeteken keresztül mutatta be nekünk az életmesék fontosságát, hogy minden résztvevő tündér úgy érezhette, egy kicsit hozzá is szól.

A varázslat tovább folytatódott, bemutatkoztak a szerzőink. Karczewicz Ágnes őszintén mesélt gyermekkoráról, meséiről, a manókról és az óvodában töltött évekről. Hanula Erika megosztotta velünk a Relaxmesék születésének történetét, Deák Virág segítségével mindannyian elutazhattunk Hajnalvölgybe. A sort Horváth Ildi grafikus zárta, akinek érdekesebbnél érdekesebb kérdéseket tettek fel a lelkes résztvevők.

A nap végén minden tündér kiadványokkal megrakva, élményekkel a szívében térhetett haza. Sőt, három résztvevő Fortuna kegyeltjeként egy-egy tombola nyereménnyel is gazdagabb lett.

 

Itt a vége, fuss el véle – de talán lesz még folytatás – , aki nem hiszi, járjon utána!

A Modern Mesesarok kiadványai kedvezményesen megvásárolhatóak ITT!

 


ikonOlvasószoba

Meselevél módszere az óvodában

A levelezés egy igazán sokoldalú és a mindennapi munkában jól használható módszer. Bármilyen óvodai történés, ünnep, esemény, projekt kapcsán alkalmazható és garantáltan a gyerekek kedvence lesz… f...

Tovább olvasom »

Óvodai érzelmi nevelés az Elza Hajnalvölgyben című mese segítségével

Érzelmeink meghatározzák döntéseinket, viselkedésünket, cselekedeteinket és ez által azt, hogy kik vagyunk. Segítségükkel kapcsolódhatunk embertársainkhoz. Pedagógusként fontos feladatunk elhinteni...

Tovább olvasom »

Az óvodai összekacsintós mindennapokért itt az Óvodai mondókás!

Senkinek sem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a gyermekhez vezető legrövidebb és legjárhatóbb út a játék, ami ha verseléssel, mondókázással párosul, akkor mondhatni megtaláltuk a titkok ládikáján...

Tovább olvasom »