Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Rendhagyó osztályfőnöki 1. rész – KÖZÜNK VAN 1MÁSHOZ

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. január 30.

Induló cikksorozatunkban olyan civil szervezeteket és iskolán kívüli kezdeményezéseket mutatunk be, melyek színesebbé tehetik osztályfőnöki vagy szakos óráit, de számos egyéb haszonnal is kecsegtetnek, hiszen egy-egy fontos társadalmi vagy közéleti témát innovatívan, interaktívan mutatnak be. Ezzel lehetőséget adnak a szociális és állampolgári kompetenciák fejlesztésére, az empátia és a tolerancia erősítésére, illetve utat nyitnak a kritikai gondolkodásnak.

Sorozatunk első része a budapesti KÖZÜNK VAN 1MÁSHOZ programját mutatja be.

A Közünk van 1máshoz program alapvető célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen középiskolások és hatvan évnél idősebbek között, közös aktivitásokon, kulturális tevékenységeken keresztül.

Programjaik megvalósításához budapesti, lelkes, „jó fej, a világra és másokra nyitott”, együttműködő középiskolai tanárokat keresnek, akik érdeklődnek a generációk közötti párbeszéd iskolában megvalósuló lehetőségei iránt. Érdeklődés esetén projekt- és óratervet küldenek, ha ide írnak nekik: kozunkvan1mashoz@gmail.com.

 Céljaik elérése érdekében pedig különböző programokat szerveznek, amelyekkel közelebb hozzák egymáshoz a két generációt:

  • iskolai programok
  • workshopok iskolai napokon
  • óratervekhez igazított beszélgetések
  • 60 év feletti személyek meghívása tanórákra, akik történeteikkel, szakértelmükkel színesítik a tananyagot
  • találkozók aktív, a tinédzserek számára érdekesnek tűnő 60+-osokkal
  • klubnapok, beszélgetések, közös programok szervezése, nem csak iskolai keretek között
  • érzékenyítő videók készítése

De nem csak tanárokkal szeretnének együttműködni. Kutatnak érdeklődő középiskolások iránt, akiket bevonnának programjaik szervezésébe, megvalósításába is (akár IKSz-ekért). Továbbá a fiatal generáció felé nyitott, 60 évnél idősebb budapesti, vagy Budapest környéki emberekkel is megismerkednének, akik a fiatalok számára is izgalmas életet élnek, vagy nem hétköznapi dolgokkal foglalkoznak.

További információ:

Facebook: https://www.facebook.com/kozunkvan1mashoz/?fref=ts

Web: kozunkvan1mashoz.hu