fejléc termék

 

Minden óvó néni kincsestára!

 

 

Ötletek, játékok, játékeszközök!


A kiadványban 200 olyan könnyen elkészíthető játékeszközt talál, amik segítségével játékosan fejlesztheti az óvodás korú gyerekeket, így a fejlődés egy vidám és könnyed szórakozássá válik.

 

olvass továbbOlvass tovább

 

 

A játék és a fejlődés kéz a kézben járnak, és ezzel a kiadvánnyal könnyen és egyszerűen megvalósíthatók!

 

Miért is van szüksége minden óvónőnek erre a kiadványra?

 • mert segít megszervezni az óvodai mindennapokat
 • segít abban, hogy könnyen, egyszerűen rátaláljunk azokra a játékokra, melyekre éppen szükségünk van
 • mert őszintén, kendőzetlenül ír a kezdetekről, kudarcokról, sikerekről, eredményekről és a megvalósításról
 • mert a játékok többsége fillérekből, gyűjtött alapanyagokból, „maradékokból”, kacatokból elkészíthető
 • mert a játékok leírása egyszerű, könnyen értelmezhető: a szabályok leírása mellett minden esetben képek segítik, hogy könnyebben megértsük azokat
 • 10 terület fejlesztő játékait tematikusan gyűjti össze, mely magában foglalja pl. az érzékszervi játékokat, anyanyelvi játékokat, az írás-előkészítés segítését…
  és még 7 fontos területhez kapcsolódó ötletek sokaságát

Akik már olvasták, és alkalmazzák a módszert:

vélemény1
Karczewicz Ágnes

Ez a könyv nem csupán egy játszani tudó és szerető óvónő 200 játékának gyűjteménye, hanem egy nagyon is tudatosan nevelő, fejlesztő pedagógus sok-sok év tapasztalataiból összeállított „kincses-tára”, mely minden óvodapedagógus, szülő polcán helyet kellene, hogy kapjon.

vélemény2
Ember Gabriella

Ez a hiánypótló játékgyűjtemény fejlesztési területenként meghatározott, egyszerű, könnyen elkészíthető játékötleteket tartalmaz. Véleményem szerint a pályakezdő óvónők számára ez a kiadvány nagy segítséget nyújt, nélkülözhetetlen. A gyerekek spontán érésére alapozva játékos módon és észrevétlenül fejleszthetjük képességeiket a könyv segítségével.

Miért nem hiányozhat ez a könyv egy óvódapedagógus könyvespolcáról sem?

 • mert az óvodai fejlesztés alapkönyve
 • mert a 200 ötlet, játék egész nevelési évben jól használható
 • mert minden játékot könnyedén és egyszerűen meg tud valósítani az óvoda eszközkészletéből
 • mert a kész ötleteknek köszönhetően nem kell azon gondolkodnia, mit is csináljon másnap a kicsikkel
 • mert a játékeszközök elkészítése szinte „gyerekjáték”, nem kell hozzá különösebb kézügyesség
szerző

A szerzőről:

Az Óvónéni így csinálja! kiadvány és az ovoneni.blog.hu közkedvelt óvodapedagógus blog szerzője Önmagáról így vall:

Egyszerű óvodapedagógus vagyok, akinek- mint minden kolléganőmnek – ez a hivatása. Nem rendelkezem szakmai díjakkal, az én sikereim a gyerekek sikereiben mérhető, az önmagukhoz képest elért eredményeikben, fejlődésükben.

Amiben én hiszek, ahhoz Vekerdy Tamás gondolatát hívnám segítségül: “Legyél azzá, aki vagy! Ne azzá legyél, akivé én akarlak tenni.”

A játékeszközökről:

A játékok „válogatásánál” a szerzőt egyetlen cél vezérelte: azokat az eszközöket bemutatni, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, és a hozzávaló anyagok könnyen beszerezhetőek. Így a játékok nem igényelnek komoly felkészülést, mindegyik megvalósítható bármely óvoda eszközkészletével, és némi kreativitással. A szabályok leírása mellett minden esetben képek segítik, hogy könnyebben megértsük azokat, és lássuk, hogy mindez hogyan is valósulhat meg a gyakorlatban. A játékok mindegyike egy kis átalakítással, ötlettel akármilyen témához, projekthez, fogalomhoz felhasználható. Inspirálnak arra, hogy saját csoportunk igényeihez, saját lehetőségeinkhez igazítsuk őket.

Akik már olvasták, és alkalmazzák a módszert:

vélemény3
Dr. Mészárosné K. Anikó

Jó szívvel ajánlom Nótinné Csikós Marianna könyvét kollégáimnak, szülőknek, nagyszülőknek és mindazoknak, akik szívesen ülnek le a gyermekekkel játszani. A játékötletek és eszközök nagyszerűsége egyszerűségükben rejlik, ezért biztos vagyok abban, hogy számos neveléssel foglalkozó intézményben és otthon naponta forgatjuk Mariann óvó néni munkáját.    

 

vélemény4
Molnár Judit

Minden pedagógusnak szüksége van megújulásra, újabb és újabb inspirációkra. Magam is nagy ötletgyűjtő lévén leltem rá erre a nagyszerű kiadványra, mely átláthatóságával, lényegre törő játékleírásaival, tudatos felépítésével meggyőzött arról, hogy nem csak saját munkámban ad majd segítséget, de bizton ajánlani fogom kollégáimnak, sőt a szülőknek is.

Rendelje meg most!

 • Biztonságos fizetés: átutalást, kártyás fizetést, utánvétet is választhat!
 • Gyors és kényelmes futárszolgálat vagy ingyenes személyes átvétel!
 • Garantált minőség: 100% garancia

 

Kérdése van? Hívja a 0630/954-67-67 számot!