Hozzávalók
Hajdinás zöldségleves
-
hajdina 0.36 kg
-
zöldborsó, fagyasztott 0.19 kg
-
zeller, gumó 0.19 kg
-
petrezselyemgyökér 0.19 kg
-
sárgarépa 0.19 kg
-
víz 3.0 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.06 l
Elkészítés
-
Hajdinás zöldségleves
- A megfelelő mennyiségű vízben tegyük fel főni a hajdinát.
- Ízesítsük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és KNORR őrölt borssal.
- Addig főzzük amíg ahajdina 2/3-nyira megpuhult.
- Amíg a hajdina fő, lepirítjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket.
- Beletesszük a levesbe a zöldségeket és a zöldborsót is.
- Készre forraljuk a levest.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest dúsíthatjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel.
- A fűszererezéshez használhatunk KNORR Oregánót vagy KNORR kakukkfüvet is.