Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Az értékelés elemei

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. május 18.

Hol volt, hol nem volt, a minősítésre jelentkezésen túl, de még a minősítési tervbe való bekerülés előtt… volt egyszer a felkészülés és várakozás időszaka…

Miközben arra vár, hogy értesítsék a minősítési tervbe való bekerülésről (június 30.), érdemes átgondolnia, hogy miből is fog összeállni a minősítésének a pontozása, százaléka. Tekintse át ezt a táblázatot! Figyelje meg, hogy már csak 2 nagy részből tevődik össze a minősítése: a portfólióból és a foglalkozások megtartásából. Ez azt jelenti, hogy kimarad az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredménye sem számít bele!

Az értékelés elemei

  1. A pedagógus teljes szakmai tevékenységét bemutató portfólió értékelése: 60% 
  2. Ha a munkakör részét képezi foglalkozás, tanóra megtartása, a pedagógus által vezetett foglalkozás értékelése.

    Ha a munkakör részét nem képezi foglalkozás, tanóra megtartása, a munkakör ellátása során keletkezett dokumentum elemzése. Ettől eltérően a Gyvt. hatálya alá tartozó intézmény pedagógusa esetében az OH által kidolgozott, a miniszter által jóváhagyottak és az OH honlapján közzétettek szerint:  40%

 

Müller Andrea

 


ikonOlvasószoba

Minősítési tervbe kerülésre várva

Idén kerül be a minősítési tervbe és portfóliót kell írnia? Mit tehet addig, míg arra vár, hogy kiértesítsék a minősítési tervbe való bekerülésről?

Tovább olvasom »

Minősítés – Az első lépések – Pedagógus I.-ből Pedagógus II.-be

A Minősítés – Az első lépések sorozatunkban cikkenként más-más besorolású pedagógusoknak segítünk abban, hogy a 8 kompetenciának hogyan kell megjelennie a portfólió-készítés és a vizsga során.

Tovább olvasom »